Am descoperit azi înfipte în tocul ușii 2 citații prin care să mă prezint la sectia de politie în calitate de faptuitor in cauza art 246 cp. La sfârsit e pomenit un dosar penal nr... din 2009. Oricat de mult mi-am scormonit prin memorie, n-am reusit sa-mi dau seama ce naiba poate fi asta, de aceea ma adresez dvs, poate ați mai auzit de asemenea năzdrăvănii. Vă mulțumesc
ART. 246 c.p.
Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor
Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
#M32
Mulțumesc pentru răspuns, deci sunt pasibil de închisoare. Paradoxul e că eu n-am fost, nu sunt și cred că am șanse minime sa fiu vreodată functionar public....deci?
Dacă citația se dovedește o eroare, pot pretinde daune pentru disconfortul si stressul creat mie si familiei? Vă reamintesc că pe citatie scrie că sunt chemat in calitate de faptuitor, cuvânt care ne-a șocat puternic
Plangere penala
costel58
Doresc un model de plangere penala pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanei, pentru a fi introdusa impotriva unui angajator.
Unde se depune prima ... (vezi toată discuția)