avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Carnet moped: este necesara vizita medicala?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Carnet moped: este necesara vizita medicala?

am atestat de 5 ani,am inteles ca ma pot prezenta la examen,fara sa mai fac cursuri. Va rog sa-mi spuneti daca este necesara vista medicala(eventual alte documente),cam cat costa examinarea pentru obtinerea permisului si mopedul(scuter),de tip chinezesc,cu 2 locuri in ce categorie intra?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:04, 25 Mai 2013
vizita medicala este obligatorie. se elibereaza fisa medicala.
aveti nevoie si de testul psihologic si cazier ptr examen

taxa de examinare = 6lei
taxa permis = 68 lei

oug195
art.6-
21. moped - vehicul, cu două sau trei roţi, a cărui viteză maximă prin construcţie este mai mare de 25 km/h, dar nu depăşeşte 45 km/h şi care este echipat cu un motor cu ardere internă, cu aprindere prin scânteie, cu o capacitate cilindrică ce nu depăşeşte 50 cmc sau cu un alt motor cu ardere internă ori, după caz, electric, a cărui putere nominală continuă maximă nu depăşeşte 4 kW, iar masa proprie a vehiculului nu depăşeşte 350 kg, neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculului electric. Este asimilat mopedului cvadriciclul uşor, astfel cum este definit la pct. 6 partea A din anexa nr. 1 la secţiunea 4 din Reglementările privind omologarea de tip şi eliberarea cărţii de identitate a vehiculelor rutiere, precum şi omologarea de tip a produselor utilizate la acestea - RNTR 2, aprobate prin Ordinul ministrului lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 211/2003, cu modificările şi completările ulterioare;
Va multumesc! Va rog sa-mi mai spineti: Cat costa vista medicala+testul psihologic si daca cazierul pt.examen se scoate dela politia locala sau de la politia judeteana? Cu stima,va multumesc!
Legii 290/2004 privind cazierul judiciar
ART. 21
(1) Persoanele fizice care au un interes legitim pot obţine propriul certificat de cazier judiciar.
(2) Certificatul de cazier judiciar se eliberează persoanelor fizice în cel mult 10 zile de la data solicitării, în cazurile prevăzute la alin.(3), sau în cel mult 30 de zile de la data solicitării, în cazurile prevăzute la alin. (5), şi este valabil 6 luni de la data primirii.
(3) Cererea-tip, cu datele complete de stare civilă şi motivată, se depune personal la unitatea de poliţie de la locul de naştere ori de domiciliu sau, după caz, la orice unitate ori subunitate de poliţie conectată la Sistemul Naţional de Evidenţă Informatizată a Cazierului Judiciar.
(4) Pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar persoanelor fizice, instituţiile abilitate în acest domeniu vor percepe o taxă extrajudiciară, prin aplicarea unui timbru fiscal pe cererea respectivă.

Pentru a obtine un certificat de cazier judiciar, persoanele fizice interesate pot depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civila si motivata, la ghiseele subunitatilor de politie de la locul de nastere sau domiciliu ori resedinta insotita de:
- actul de identitate (cartea de identitate, buletinul de identitate, pasaport, cartea de identitate provizorie, aflate in termen de valabilitate)
- timbru fiscal in valoare de 2 lei (de la posta)
- chitanta prin care se face dovada achitarii taxei de prestare serviciu, in cuantum de 10 lei (se plateste la posta)

preturile variaza, doar este economie de piata!:)

testul psihologic se invarte pe la 80-100 lei iar vizita medicala de la 100 pana la 250 lei.
cand se fac toate intr-un loc de obicei se face o reducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere asa zis "moped", fara permis marian19 marian19 Va rog daca cunoasteti o speta. \"Am condus o bicicleta cu motor (tip scuter) si anume un \"ZT - 35 Boxer, motor pe benzina de 34,9 cc si viteza maxima 25 ... (vezi toată discuția)
Am fost oprit de catre un echipaj de politie gzincu gzincu Buna ziua, ieri in data de 02.06 am fost oprit de catre un echipaj de politie, eu fiind pe un moped impreuna cu un prieten. Am fost la sectie am scris o ... (vezi toată discuția)
Moped emanuel1986 emanuel1986 Ce tip de permis ai nevoie pentru a putea conduce o masina cu motor de maxim 500 cmc, putere de circa 5 CP si viteza maxima de 45 km/h? Se pot conduce cu ... (vezi toată discuția)