avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Are voie banca sa faca un cont in valuta automat - ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Are voie banca sa faca un cont in valuta automat - fara sa ma anunte?

Buna ziua.

Lucrez pentru o firma de peste granite care face platile in Euro. De curand am avut prima plata. Cand am mers la banca sa vad daca au venit banii mi-au zis ca au facut cont in euro automat si mi-au luat comision 10 Euro (eu avand cont in lei).
Am presupus ca banca va face conversia din euro in lei, nu ca vor crea, fara sa ma anunte, un alt cont si ca isi vor retrage si comision.

Este normal ce s-a intamplat? Nu ar fi trebuit sa ma anunte mai intai?

[Ca sa nu mai spun ca tot imi verficam cardul si credeam ca firma din strainatate este neserioasa. Cand m-am dus in final la banca, mi-au spus.]
Cel mai recent răspuns: jansen , utilizator 10:32, 27 Mai 2013
Conversia nu o face banca deoarece nu stie ce vreti dv. sa faceti cu banii, sa-i folositi ca atare (in valuta) sau sa-i convertiti in lei.
Asa ca v-au facut automat acest cont in euro. Dv. faceti conversia banilor, daca doriti acest lucru.
Si ca la orice cont infiintat vi se iau taxele specifice bancii respective.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banca a procedat ilegal.
Deschiderea oricarui cont ESTE O PREROGATIVA EXCLUSIVA A CLIENTULUI.
Intrebarea care se pune este:
Cum v-a facut firma respectiva plata in Euro daca dvoastra nu aveati cont in moneda respectiva? Pentru plata trebuie minim urmatoarele date: Nume, Cont (IBAN), Banca.
Ce au trecut ei pe ordinul de pata?
Curios, foarte curios ce povestiti !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Firma a trimis banii la contul IBAN (in lei) indicat de utilizator. Banca nu a respins banii, cum ar fi putut s-o faca, ci a deschis un cont in euro atasat contului in lei si a incasat banii in acest cont.

Unele banci ar fi respins incasarea si ar fi trimis banii inapoi, altele ar fi procedat cum e descris in acest topic, altele ar fi luat legatura chiar cu clientul lor. Totul tine de politica bancii.
Va multumesc. Aveti dreptate. Frumos era, totusi, ca politica bancii sa includa si anuntarea clientului.

Alte discuții în legătură

Sunt platit virtual ce taxe trebuie sa platesc cand vreau sa introduc banii intr-un cont bancar? Samson12 Samson12 Buna ziua, am meseria de designer de websituri, sunt destul de nou in acest domeniu dar am avut cativa clienti, acestia m-au platit prin intermediul platformei ... (vezi toată discuția)
Cont in euro in tara pentru detasat in italia flori2009 flori2009 Am un cont de salariu intr-o banca din tara, eu lucrand ca detasat in afara. Am scos bani din Italia, apoi am sunat la banca sa ma interesez de comisioane si ... (vezi toată discuția)
Factura externa ioasaf ioasaf buna ziua. Daca am o factura emisa catre o societate din UE ,deci in valuta, clientul poate achita factura in RON ? Va multumesc (vezi toată discuția)