Lucrez pentru o firma de peste granite care face platile in Euro. De curand am avut prima plata. Cand am mers la banca sa vad daca au venit banii mi-au zis ca au facut cont in euro automat si mi-au luat comision 10 Euro (eu avand cont in lei).
Am presupus ca banca va face conversia din euro in lei, nu ca vor crea, fara sa ma anunte, un alt cont si ca isi vor retrage si comision.
Este normal ce s-a intamplat? Nu ar fi trebuit sa ma anunte mai intai?
[Ca sa nu mai spun ca tot imi verficam cardul si credeam ca firma din strainatate este neserioasa. Cand m-am dus in final la banca, mi-au spus.]
Conversia nu o face banca deoarece nu stie ce vreti dv. sa faceti cu banii, sa-i folositi ca atare (in valuta) sau sa-i convertiti in lei.
Asa ca v-au facut automat acest cont in euro. Dv. faceti conversia banilor, daca doriti acest lucru.
Si ca la orice cont infiintat vi se iau taxele specifice bancii respective.
Intrebarea care se pune este:
Cum v-a facut firma respectiva plata in Euro daca dvoastra nu aveati cont in moneda respectiva? Pentru plata trebuie minim urmatoarele date: Nume, Cont (IBAN), Banca.
Ce au trecut ei pe ordinul de pata?
Curios, foarte curios ce povestiti !
elga50
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Firma a trimis banii la contul IBAN (in lei) indicat de utilizator. Banca nu a respins banii, cum ar fi putut s-o faca, ci a deschis un cont in euro atasat contului in lei si a incasat banii in acest cont.
Unele banci ar fi respins incasarea si ar fi trimis banii inapoi, altele ar fi procedat cum e descris in acest topic, altele ar fi luat legatura chiar cu clientul lor. Totul tine de politica bancii.