avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Sunt platit virtual ce taxe trebuie sa platesc cand ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Sunt platit virtual ce taxe trebuie sa platesc cand vreau sa introduc banii intr-un cont bancar?

Buna ziua, am meseria de designer de websituri, sunt destul de nou in acest domeniu dar am avut cativa clienti, acestia m-au platit prin intermediul platformei de plati online, paypal, dar acuma din necesitate de bani lichizi am nevoie sa scot acei bani din domeniul online intr-un cont bancar, ce taxe trebuiesc platite? Mentionez ca sunt persoana fizica si ca tot acest proces este facut autopat de acea platforma.
Si eu tot prin paypal primesc bani. Platesti comisionul luat de paypal, care este de 2 euro in cazul valutei euro sau mai mult in cazul $ sau altei valute deoarece se ia si comision la conversie. Iti atasezi un card contului de paypal si alegi optiunea withdraw, iti sugerez daca a banii in euro sa ii lasi asa, sa nu ii convertesti la ei pe site deoarece rata de conversie este mai proasta, daca ai un cont in lei banca ii va converti automat cand iti incarca contul.
Nu trebuie sa platesti taxe statului, ca persoana fizica platita prin paypal, nu esti angajat, nu stie si nu poate verifica nimeni ca tu primesti bani acolo. Ar fi absurd sa te duci sa iti declari venitul ca sa ti-l impoziteze, si oricum cu ce ai dovedi acel venit, cu un printscreen al balantei paypal?! Stai linistit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent!! vanzari pe internet - cum imi platesc taxele? BogdanSM BogdanSM Dupa mai bine de jumatate de an am dus la bun sfarsit realizarea unui Manual Digital Educativ (ebook). [b]Problema:[/b] Detin un site web si doresc ca prin ... (vezi toată discuția)
Are voie banca sa faca un cont in valuta automat - fara sa ma anunte? jansen jansen Buna ziua. Lucrez pentru o firma de peste granite care face platile in Euro. De curand am avut prima plata. Cand am mers la banca sa vad daca au venit ... (vezi toată discuția)
Cum poate o firma din sua sa incaseze in ron? radunet radunet Buna ziua, Suntem o firma din SUA, fara prezenta fizica in Romania. Construim o platforma online, unde diferiti producatori din Romania vor putea sa-si ... (vezi toată discuția)