Art. 208 NCPC
Sancţiunea nedepunerii întâmpinării
(1) Întâmpinarea este obligatorie, în afară de cazurile în care legea prevede în mod expres altfel.
(2) Nedepunerea întâmpinării în termenul prevăzut de lege atrage decăderea pârâtului din dreptul de a mai propune probe şi de a invoca excepţii, în afara celor de ordine publică, dacă legea nu prevede altfel.
Daca am inteles bine este de vorba de raspunsul reclamantului la intampinarea paratului.
Daca nu raspundeti, procesul se va judeca pe baza dovezilor pe care le-ati precizat in cererea de chemare in judecata.
Buna ziua, as dori cateva precizari in legatura cu acest subiect.
Nu este nicio sanctiune, dar se mai tine cont de raspunsul la intampinare? Influenteaza cu ceva hotararea judecatoreasca?
Nu am gasit niciun articol cu privire la acest aspect in NCPC.
In cazul meu, nu aveam nimic nou de spus prin raspunsul la intampinare, dar scria in comunicare ca sunt obligata sa raspund in 10 zile. Ideea e ca astazi se fac 10 zile de la intampinare, si nu am reusit sa o printez si sa ajung la posta in timp util, astazi fiind si sambata si ei avand program pana la 13:00. Totusi, chiar am vrut sa raspund, desi punctul de vedere e acelasi ca si in plangerea initiala, doar ca acolo nu era prea clar formulata si nu m-am documentat atat de bine cu privire la legislatie, era scris mai mult in fapt decat in drept si raspunsul paratului nu continea nimic cu privire la motivele din scrisoarea mea. El a venit cu alte motive pe care eu nici nu le-am contestat. De aceea ma gandeam ca, poate nu am fost destul de clara in prima plangere.
Va rog sa-mi raspundeti, se va mai lua in considerare, daca o duc la posta luni, 27.01. (plicul cu intampinarea mi-a venit pe 15.01)? Daca spun ce am scris in scrisoarea asta la prima infatisare nu e suficient, nu are acelasi efect daca nu e raspuns scris cum au solicitat ei?
Care este efectul trimiterii cu intarziere, chiar si de o zi, cf. legii, a raspunsului la intampinare?
Am mai auzit o varianta cum ca, daca a 10-a zi de la primirea intampinarii este o zi de week-end, termenul legal se prelungeste pana la prima zi lucratoare. Este adevarat?
Rog pe cineva care cunoaste legislatia sa-mi raspunda.
Multumesc anticipat!