avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Radiere ipoteca executionala
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Radiere ipoteca executionala

Buna. ziua.
Am urmatoarea problema: in 1995 bunicul meu, decedat intre timp in 2011, a facut un credit ipotecar, pe care nu a reusit sa-l ramburseze. S-a instaurat ipoteca executionala prin hotarare judecatoreasca la Tribunalul Timis in 1998, iar de atunci, nimic. Eu eram mic in perioada aceea, nu mai stiu mare lucru. Cert este ca am fost la banca, mi s-a spus ca dosarul s-ar fi pierdut, dar ca ma exista o datorie de 30000 ron. Am platit datoria, banca spune ca imi da radierea punctului 1 de pe CF prin notariat, dar ca nu este suficient pentru a radia ipoteca executionala la CF.
Ce este ipoteca executionala?
Cum se poate radia din CF? Trebuie sa aduc acte doveditoare cum ca nu a avut loc executarea( nu stiu din ce motive a ramas imobilul "uitat' de licitatie)? Ce fel de acte?
Va rog ajutati-ma!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:34, 26 Mai 2013
Multumesc de postare, dar sunt inca in ceata..... Plus ca nu sunt nici in domeniu. Puteti fii mai explicita?
Art. 885 NCC prevede că
radierea se face prin declaraţie autentică notarială. !!!!! Mergeţi cu reprezentantul băncii, şi pt. OCPI vă trebuie o cerere tip, copie după C.I, inclusiv cererea băncii şi dovada achitării taxei.

De la banca trebuie sa obtineti o adresa prin care se adevereste ca a fost achitat creditul integral.
Impreuna cu reprezentantul bancii și cu adresa in original mergeti la un notar public care va intocmeste declaratia in forma autentica.
Notarul respectiv la solicitarea dumneavoastra poate trimite catre OCPI declaratia si dovada achitarii tarifului de radiere
Daca in declaratie se mentioneaza valoarea creditului care se radiaza, documentul se incadreaza la acte evaluabile si prin urmare s-ar putea ca onorariul sa fie calculat la valoare. Daca in adresa nu se mentionează valoarea creditului si doar " creditul acordat in baza contractului de imprumut/ipoteca etc, nr.....a fost achitat integral prin urmare solicitam OCPI radierea , nu ar trebui sa fie considerat un act evaluabil si ar trebui taxat normal
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2013
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca - procedura n_roxxanne n_roxxanne Va rog sa-mi spuneti pasii de urmat pentru radierea ipotecii dupa ce am achitat integral un credit ipotecar la casa.Multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca dupa achitarea creditului imobiliar andreiuc andreiuc Buna ziua, Exista diferente in modul in care notarul poate intocmi declaratia pentru OCPI in vederea radierii, diferente care sa se reflecte in costuri pe ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca dupa achitarea creditului imobiliar andreiuc andreiuc Buna ziua, Exista diferente in modul in care notarul poate intocmi declaratia pentru OCPI in vederea radierii, diferente care sa se reflecte in costuri pe ... (vezi toată discuția)