avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... VECHIMEA in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

VECHIMEA in munca

ANGAJATORUL in zii de salariu da fluturas si e trecut pe fluturas sporul de noapte,daca la casa de pensii nu plateste sporul de noapte si sint trecut ca lucrez numai de zii pot sa il dau in judecata pe baza unui document restul statul sa il verifice ce scriu eu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 26 Mai 2013
1. In declaratiile nominale lunare (D112) angajatorul trece toate sumele brute din statul de plata pentru care s-a retinut si platit contributiile pentru pensie, sanatate si somaj.

2. Fluturasul este o copie identica cu statul de plata.

3. - De unde stiti dvs. ca una este scris pe fluturas si alta pe statul de plata?
- Cand ati semnat statul de plata ati observat vreo deosebire?
SALARIUL IN PRIMESC PE CARD BONURILE PE STAT.
Si atunci de unde stiti ca exista acele diferente intre statul de plata si fluturas?
UNII angajatii au verificat ca angajatorul plateste ca angajatii lucreaza numai de zii nu si sporul de noapte.
Nu are cum sa nu plateasaca CAS-ul pentru sporul privind munca de noapte.

Puteti verifica prin solicitarea la Casa de pensii a unui certificat de stagiu de cotizare.
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog, daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns... ... Barbu22 Barbu22 Buna ziua! Va rog, daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns... Lucrez pentru un angajator in functie macaragiu pentru care primesc un spor de inaltime de 9 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, perioadele de cas neplătite de către angajator ... Johnybubu Johnybubu Bună ziua, Perioadele de CAS neplătite de către angajator (declarații nedepuse), se iau în considerare ca vechime (cel puțin), sau... nici măcar? Am ... (vezi toată discuția)
Litigii de munca florin40 florin40 Va rog sa-mi spuneti cum pot verifica daca angajatorul mi-a platit sporul de noapte si sporul de vechime pentru ca in cartea de munca este trecut doar salariul ... (vezi toată discuția)