Teren achizitionat inainte de casatorie si inceput constructie casa inca neterminata si mentionez ca sotia nu a are serviciu dar a intrat in aceasta casnicie cu o suma de bani mostenita de la tatal ei precizez ca acum doreste procent din casa undeva la 40% tinand cont ca nu este terminata inca.Si mai mentionez ca exista ipoteca la banca pe teren si casa Cum ar trebui sa procedez?. MULTUMESC rog raspuns cat mai urgent posibil
cred ca ar trebui un divort amiabil la notar (doar divortul) iar pt partea de bani cu care a contribuit sotia dvs la ridicarea casei actiune in instanta pentru a recupera suma de bani (drept de creanta) investita in casa/constructie daca si aceasta a fost inceputa de dvs inaintea casatoriei.
daca inceperea constructiei a fost dupa casatorie....atunci e bun comun.
dar cu siguranta veti primi si alte pareri mai pertinente.
cu stima!
casa este inceputa inaintea casatoriei si la momentul acesta este terminata doar exterior nu si interior dar este luata receptia finala pentru ca expira termenul de constructie
Multumesc
ps. sotia mea nu a avut si nu are serviciu toate cheltuielile eu le suport
In acest caz, asa cum dumneavoastra vreti sa tineti casa di terenul ( ptr ca sunt bunuri personale) asa si ea vrea sa-si recupere suma de bani pe care a mostenit-o de la tatal ei(banii erau numai ai ei).
Incercati sa ajungeti la o intelegere.
eu nu am pretentii la banii cu care a venit ci ma intereseaza care este procentul pe care ar tebuie sa il dau avand in vedere ca ea nu a avut nici un venit pe durata casniciei. Multumesc
Procentul ar trebui sa il stiti dvs, noi nu avem de unde sti cat ati contribuit dvs la aceasta casa si cat a insemnat in procente contrubutia sotiei din banii proprii. Est ein functie de cat a durat casatoria, daca aveti copii, daca au fost achizitionate si alte bunuri in timpul casatoriei, ce datorii exista etc.
Incercati sa rezolvati amabil situatia, consultand si un avocat caruia sa ii detaliati situatia si sa va ajute sa intelegeti cat puteti obtine maxim in urma partajului in instanta, cu ce cheltuieli materiale si in ce orizont de timp.
Divort
ContSters86398
bun ziua
as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns
impreuna cu sotul meu am construit o casa pe terenul socrului-pe numele acestuita
Daca ar fi sa ... (vezi toată discuția)