avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sanctiune Injurii la adresa autoritatilor
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sanctiune Injurii la adresa autoritatilor

Azi s-a desfasurat un eveniment intr-o padure si ploua foarte tare, iar politistii nu mai lasat sa urc cu masina pana sus la eveniment chiar daca eram organizatoare si prezentatoare, chiar daca pe altii i-au lasat... I-am explicat ca ceilalti urca sus si raman acolo, dar taxiul cu care as fi urcat eu m-ar fi dus pana sus si ar fi coborat si n-ar fi deranjat pe nimeni. Politistii au indus ca pretext faptul ca nu am avut bagaje mari. Iar eu la nervi am spus o injuratura dar fara adresare directa, doar pentru mine, insa totusi unul dintre ei m-a auzit. Ei mi-au cerut datele si mi-au spus ca voi fii sanctionata. E vreo modalitate sa contest acesta sanctiune?
Cel mai recent răspuns: liliana11 , utilizator 17:51, 30 Iunie 2013
In mod normal nu ar trebui sa fie rost de vreo sanctiune de la asa ceva dar deh cum in romania in general se poarta norma de amenzi si abuzurile ste foarte posibil sa fie si asa oricum puteti sa o contestati mai ales daca nu au martori care sa certifice ca au fost injurati
sunt foarte multe sanctiuni date abuziv sau fara temei legal .
succes
pai eram acolo 4 politisti, din care numai unul a auzit injuratura.. si mai era acolo soferul de taxi.... ei eu mi-am cerut scuze de mii de ori dar i-a intrat pe o ureche si a iesit pe cealalta
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2013
MaiConteaza, utilizator
mai bine cereati sa vorbiti cu seful politistilor

eu nu cred ca pe procesul verbal a fost trecut taximetristul ca martor cu nume.

roxana_1986 a scris:

In mod normal nu ar trebui sa fie rost de vreo sanctiune de la asa ceva dar deh cum in romania in general se poarta norma de amenzi si abuzurile ste foarte posibil sa fie si asa oricum puteti sa o contestati mai ales daca nu au martori care sa certifice ca au fost injurati
sunt foarte multe sanctiuni date abuziv sau fara temei legal .
succes

Nu e vorba de România sau de altă țară...

E vorba că peste tot în lume se sancționează ofensele sau injuriile aduse autorităților statului.

Din păcate v-ați obișnuit să găsiți o explicație la orice nu vă convine prin faptul că „așa e în românia”...

Ați încercat vreodată să vorbiți nepoliticos (nemaivorbind de a înjura) cu un polițist american sau din orice țară mai civilizată? Credeți că v-ar fi tolerat așa ceva?

Încercați să vă abțineți de la asemenea afirmații și mai ales să vă gândiți că poate câteodată nu e de vină doar faptul că „așa e în românia” și că ar trebui să vă gândiți când scoateți ceva pe gură sau când recurgeți la anumite gesturi sau fapte.

Patrick_ a scris:

Nu e vorba de România sau de altă ?ară...

E vorba că peste tot în lume se sanc?ionează ofensele sau injuriile aduse autorită?ilor statului.

Din păcate v-a?i obi?nuit să găsi?i o explica?ie la orice nu vă convine prin faptul că ?a?a e în românia?...

A?i încercat vreodată să vorbi?i nepoliticos (nemaivorbind de a înjura) cu un poli?ist american sau din orice ?ară mai civilizată? Crede?i că v-ar fi tolerat a?a ceva?

Sunt de acord cu dumneavoastra, dar cu un amendament: In cate tari din Europa si in SUA politistii sunt grobieni? Sa va dau un exemplu, din care am o multime. Mergeam cu cineva cu masina, care a avut un mic accident, in care nu era vinovat, intr-o localitate rurala. A venit politistul repede, fara sa-l fi chemat. Primele vorbe: "Ce ai facut baa! nu stii sa conduci sau esti chior? Cum ai putut sa intri in stalp pe drum drept. Da ma actele sa-ti fac un raport sa nu mai conduci o perioada." Hmm, dar cand soferul s-a legitimat, politistul s-a albit, apoi s-a invinetit si i-a intocmit repede procesul verbal necesar pentru reparatii. Si-a cerut scuze de mai multe ori, vorbind slugarnic. Dar daca cel ce conducea nu era cine era?
Si atunci te intreb: comportamentul oamenilor si politistilor nu e ca o moneda cu vers si revers?
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Injuraturi in public, amenda.. este posibil ? Zogorean Zogorean Buna, As avea o intrebare... Oare este posibil asa ceva? In una din zilele trecute am consumat bauturi alcoolice intr-un bar de cartier.. barmana de acolo ... (vezi toată discuția)
Citatie la politie in calitate de faptuitor n0pain0gain n0pain0gain Am primit o citatie in care sunt invitat la politie in calitate de faptuitor. Mentionez ca citatia si faptul ca numele meu intr-un proces verbal au aparut ... (vezi toată discuția)
Legitimare refuzata, amenda fara vina IstvanBako IstvanBako Buna ziua. Azi am fost oprit in Cluj Napoca de politia rutiera pe strada Dorobantilor. Motivul este: \\"Neacordare de prioritate a pietonilor\\". Eram ... (vezi toată discuția)