avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu secundar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu secundar

Conform art. 74 alin 4 din C.pr.fisc. (4)Prin sediu secundar se înţelege şi un şantier de construcţii, un proiect de construcţie, ansamblu sau montaj ori activităţi de supervizare legate de acestea, numai dacă şantierul, proiectul sau activităţile durează mai mult de 6 luni.
Iar potrivit OMFP 262/2007 Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni pentru sedii secundare se completeaza si se depune de catre contribuabilii care au organizate puncte de lucru stabile cu minimum 5 angajati pentru respectivul punct de lucru si au obligatia sa solicite inregistrarea fiscala a acestora, ca platitor de impozit pe venituri din salarii.

Intrebarea mea este urmatoarea: ce se intampla in situatia in care activitatea de constructii desfasurata pe santier nu se deruleaza pe o perioada mai mare de 6 luni dar societatea are mai mult de 5 angajati? Nu mai exista obligatia infiintarii sediului secundar si nici cea a inregistrarii ca platitor de impozit pe venituri salariale?

Alte discuții în legătură

Radiere punct de lucru ionutt ionutt Buna ziua, Se poate radia un punct de lucru unde nu se desfasoara de societate nicio activitate (de catre socieatea care il detine) insa acolo se ... (vezi toată discuția)
Un nou punct de lucru, un nou cif Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. De curand am infiintat un nou punct de lucru, iar cei de la Finante sustin ca ar trebui sa ne facem si un nou certificat de inregistrare fiscala pt ... (vezi toată discuția)
Declararea santierelor ca sedii permanente viorica stroe viorica stroe conform normelor metodologice de apicarea aoug 58/2010 la art. 8 alin. 3 se precizeaza ca \" un sediu permanent presupune un santier de constructii, un proiect ... (vezi toată discuția)