avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale platitor da / nu de tva
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

platitor da / nu de tva

care este diferenta dintre un platitor de fva si unul care este neplatitor ? In afara de faptul ca unul plateste , isr celalant nu tva , se diferentiaza si prin alceva ? multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: ContSters51068 , utilizator 17:16, 19 Martie 2009
Cel inregistrat deduce si colecteaza tva, cel neinregistrat nu.Mai sunt diferente care tin de obligativitatea depunerii unor declaratii, anumite jurnale obligatorii, amanunte...
Depinde de activitate.
Sunt unele activitati care se desfasoara ca platitor de TVA. De ex. angrosisti, producatori, importatori, afaceri de anvergura, transportatori, magazine mari, etc.
Cei mici, profesionisti, magazine mici, frizeri, cizmari, coafeze, contabili, maseuze, etc. nu au nevoie sa fie platitori TVA.

Plafonul de TVA este de 35.000 euro/an ... deci scazi suma cu cit se micsoareaza exercitiul fiscal ramas.
Cine are cifra de afaceri peste 35.000 euro, devine platitor din oficiu.

Alberto Kurtyan
intrebare...
35.000 euro anual sau cumulat... adica daca am facut anul trecut cand m-am infiintat C.A.30.000 anul acesta cand ajung la 5000..(35000 cumulat) tre sa devin platitor de tva?

Multumesc,
Nu cumulat, cifra de afaceri anuala, si aveti grija ca pentru calculul cifrei de afaceri pentru tva cursul este cel de la data aderarii la EU.
NU.
Contorul TVA se da la zero la inceputul fiecarui an.

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia familiala ??? sorinnel_25 sorinnel_25 In cazul unui magazin alimentar la tara ce este mai simplu sa faci? AF sau SRL? (vezi toată discuția)
Platitoare sau nu de tva marinicad2002 marinicad2002 Buna ziua! sotia este de ieri administrator(asociat unic) la un SRL-D nou infiintat ce se ocupa cu vanzarea diverselor materiale tipografice pe care le face la ... (vezi toată discuția)
Platitor de tva sau nu...urgent raspuns va rog mariussco2010 mariussco2010 ...societate prestatoare de servicii neplatitoare de TVA infiintata in luna Mai ...se declara neplatitoare de tva, iar pana in Decembrie are o cifra de ... (vezi toată discuția)