avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Evitare dubla impozitare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Evitare dubla impozitare

Buna ziua,
as dori consiliere referitor la demersurile pe care trebuie le fac pentru a evita dubla impozitare. sunt asociat la o societare comerciala in Romania si lucrez in Germania cu un contract pe 1 an. cum procedez sa platesc cat mai putin taxe?nu m-am interesat dinainte si acum in Germania am semnat deja pentru perceperea unui impozit pe venit de 30%.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: yulii , utilizator 00:12, 29 Mai 2013
Daca lucrati acolo ca simplu angajat al societatii germane, platiti taxele doar in Germania si aici nu platiti nimic.
Daca, in schimb, sunteti si angajat la societatea la care sunteti asociat si lucrati in Germania ca detasat al societatii romane, atunci incheiati un contract de prestari servicii intre cele 2 societati si platiti taxele numai in Romania.
pe toata perioada pot sa platesc in tara impozitul?
stiu ca legea prevedea ca activitatea prestata in afara/Germania cazul acesta, sa se desfasoare intr-un termen de pana in 183 zile.
dupa aceasta perioada cred ca va trebui ca taxele sa fie platite acolo?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla impozitare germania yulii yulii Buna ziua, as dori consiliere referitor la demersurile pe care trebuie le fac pentru a evita dubla impozitare. sunt asociat la o societare comerciala in ... (vezi toată discuția)
Pfa roman lucru in strainatate AndreiJiligan AndreiJiligan Buna ziua, Am un pfa roman si am lucrat mai mult de 183 de zile in Germania in anul 2012, cam 189 zile . La momentul respectiv nu am realizat ca am ... (vezi toată discuția)
Calculare impozit urgent vicsilron vicsilron Buna ziua, Vin cu urmatorul caz. Am o parte din salariati detasati in Germania si au depasit cele 183 de zile. Intrebarea mea este cu se procedeaza la oprirea ... (vezi toată discuția)