avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributii la pfa cand e si un cim partial cu 2 ore
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributii la pfa cand e si un cim partial cu 2 ore

Buna ziua. Persoana angajata cu 2 contracte cu timp partial, unul de 2 ore, altul de 6 ore: i se desface contractul de 6 ore, ramanand doar cu cel de 2 ore. Ce contributii ar trebui sa plateasca la stat daca si-ar deschide un pfa? Si in ce masura i-ar afecta aceasta situatie posibilitatea de a iesi la pensie anticipata peste 6 luni?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana Mocanu , utilizator 17:19, 29 Mai 2013
Pentru veniturile obtinute de PFA, plateste impozit si CASS. Nu datoreaza CAS pentru ca este asigurat in baza CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca optez sa ies la pensie trebuie sa inchid pfa-ul? dinumarcel dinumarcel Buna ziua, Va deranjez cu o solicitare. Am un PFA functional. Pe de alta parte am posibilitatea sa ies anticipat la pensie. Daca optez sa ies la pensie ... (vezi toată discuția)
Pfa - cas, cass smarald12 smarald12 Buna ziua! Succint, va voi expune problema mea pt.a va scuti de timp...: Am PFA, insa pana la 02.12.2014, am avut si un CIM cu timp partial 2 ore la firma ... (vezi toată discuția)
Profesie liberala birta birta daca esti angajat la un sc si esti inregistrat si ca persoana fizica este obligatorie plata contributiei pentru pensii sau numai pentru sanatate ? multumesc. (vezi toată discuția)