avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume

Buna ziua!

As dorii sa stiu daca se poate schimba numele cu cel al concubinului fara sa ne casatorim. Ne dorim acest lucru pentru ca urmeaza sa aducem pe lume un copil si am vrea ca toti trei sa purtam acelasi nume.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 15:16, 28 Mai 2013
mergi la starea civila si se poate acolo
da, pe cale administrativa
Nu veti reusi. Chiar si pe cale administrativa, aveti nevoie de un motiv temeinic. Nu va fi considerata dorinta dvs ca si motiv temeinic cat aveti la indemana posibilitatea sa va casatoriti si astfel sa-i purtati numele sotului.
La nastere puteti sa-i dati copilului numele dvs reunite.
Mai aveti posibilitatea sa va casatoriti si sa divortati pastrand numele din casatorie.
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Multumesc pentru raspuns!
Am inteles ca ar trebuii sa am un motiv intemeiat pentru a solicita in cadrul Starii Civile si nu ma incadrez la niciuna din rubrici
.
Numele de familie se dobandeste prin efectul filiatiei si se schimba prin modificari intervenite in statutul civil al persoanei fizice.
Prin urmare, dv puteti dobandi numele concubinului dv , ca efect al casatoriei.

Alte discuții în legătură

Filiatia Cabinet de Avocat Neculai Razvan Alex Cabinet de Avocat Neculai Razvan Alex Urmatoarea situatie: un copil nascut din afara casatoriei. Copilul poarta numele tatalui. Mama copilului doreste sa schimbe numele de familie al copilului dupa ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie mihneab mihneab Buna..As dori sa imi schimb numele de familie si sa il iau pe cel al bunicii mele.Existab aceasta posibilitate?Si daca da, ce demersuri trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui ContSters105388 ContSters105388 Buna tuturor, Doresc sa-mi schimb numele, adica vreau sa renunt la numele meu de familie si sa iau unul din cele doua prenume ca nume de familie. As vreau mai ... (vezi toată discuția)