avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume

Buna ziua!

As dorii sa stiu daca se poate schimba numele cu cel al concubinului fara sa ne casatorim. Ne dorim acest lucru pentru ca urmeaza sa aducem pe lume un copil si am vrea ca toti trei sa purtam acelasi nume.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 15:16, 28 Mai 2013
Exista posibilitatea unui act notarial care sa poata rezolva situatia mea ? Am auzit la TV de un caz similar solutionat la notar

Sunteti convinsa ca este vorba despre cazuri similare?
In cazul schimbarii numelui pe cale administrativa, unul dintre actele care trebuie depuse in vederea publicarii schimbarii numelui de familie in M.OF.consta in consimtamanul dat la notaar al celuilat sot ptr schimbarea numelui de familie comun purtat in timpul casatoriei. Dar nu la notariat se solutioneaza astfel de cereri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Filiatia Cabinet de Avocat Neculai Razvan Alex Cabinet de Avocat Neculai Razvan Alex Urmatoarea situatie: un copil nascut din afara casatoriei. Copilul poarta numele tatalui. Mama copilului doreste sa schimbe numele de familie al copilului dupa ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie mihneab mihneab Buna..As dori sa imi schimb numele de familie si sa il iau pe cel al bunicii mele.Existab aceasta posibilitate?Si daca da, ce demersuri trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui ContSters105388 ContSters105388 Buna tuturor, Doresc sa-mi schimb numele, adica vreau sa renunt la numele meu de familie si sa iau unul din cele doua prenume ca nume de familie. As vreau mai ... (vezi toată discuția)