avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un mic ajutor legat de ceea ce cred eu a fi abuz in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un mic ajutor legat de ceea ce cred eu a fi abuz in serviciu

Buna ziua. Sotia mea se confrunta in momentul de fata cu o situatie incredibila si as dori sa aflu ce anume se poate face pt ca angajatorul sa poata fi tras la raspundere cu privire la ceea ce vrea sa faca.
Este vorba de o companie de asigurari la care sotia mea a ocupat in ultimii 2 ani postul de operator. Acum trei zile insa i s-a adus la cunostiinta ca firma vrea sa concedieze 3 persoane din agentia respectiva si ca ea va trebui sa treaca de pe postul de Operator polite, pe postul de Inspector Asigurari (pt a putea fi concediata mai usor scredem noi) deoarece firma nu are cum sa desfiinteze postul de operator, avand nevoie de acesta. Ulterior a fost vizitata de directorul regional al companiei si acesta a incercat sa o forteze sa isi dea demisia. Vazand ca nu are sanse de izbanda a inceput sa o hartuiasca si sa o ameninte ca ii va face ciata in agentie un calvar, ca oricum va pleca deoarece o va propune ca directoare de agentie in ceva localitate din Tulcea si apoi i-a intocmit un referat de insubordonare pt ca a refuzat toate aceste lucruri. A fost deasemenea atentionata ca nu si-ar fi facut treaba (desi pe parcursul acestor 2 ani nu a existat nici macar un proces de evaluare oficiala) activitatea ei fiind fara repros, operarea la zi a tuturor politelor. Au mai fost tot felul de aberatii (gen stat pe facebook si alte cele), lucruri care ar trebui dovedite de catre departamentul de it ma gandesc, cu un raport de trafic sau ceva de genul, pt ca la fel sunt neadevarate. Sincer, nu credeam ca in ziua de astazi mai este posibil asa ceva, fapt care m-a motivat sa ma interesez de problema asta, pt a ne asigura ca macar acest manager nu va mai face asa ceva. Va rog asadar sa ne sfatuiti ce am putea face.
Multumesc Anticipat!

Alte discuții în legătură

O speta incredibila in care nu stiu ce sa fac legat de concediere..... Candidat1 Candidat1 Bună ziua, va rog frumos sa ma sfătuiți în următoarea speță: Eu si sotia lucram la aceiasi companie de 9 luni de zile, eu pe departamentul de tehnic, ... (vezi toată discuția)
Furt de identitate? minnie84 minnie84 Buna ziua! In luna martie a acestui an am primit o instiintare de plata de la firma de asigrari Eureko pt suma de 300 ron, reprezentand contravaloarea primei ... (vezi toată discuția)
Neacordare tratament si consultatie camelian camelian Buna seara, In data de 3.02 m-am deplasat la spitalul de urgenta pentru simptome de raceala. Am luat tratament 2 zile la recomandarea faramacistului. Vazand ... (vezi toată discuția)