avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa de fostul proprietar
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa de fostul proprietar

Buna ziua,
Doresc sa cumpar o masina cu taxa platita, este posibil ca fostul proprietar sa solicite in instanta si sa castige taxa inapoi desi nu mai detine masina?

Si o adoua intrebare, taxa cum actioneaza adica este inregistrata pe masina sau pe cel care a platit-o, adica eu daca nu am platit taxa dar am cumparat o masina cu taxa platita o pot revendica ca fiind ilegala, sau doar cel care a platit taxa poate?

Intreb pentru ca daca este posibil la ce ma gandesc orice masina vanduta de samsari este in pericol sa ramana fara taxa.....
Cel mai recent răspuns: vidoqc , utilizator 13:37, 7 Iunie 2013
Doar cel care a platit taxa o poate solicita.

Pentru cel care a cumparat masina, si taxa a fost recuperata, poate solicita inmatricularea fara plata taxei, daca are numerele , ITP si asigurarea valabile in perioada derularii procedurilor.

Cu stima!
1) Nu
2) Doar cel care a platit taxa poate sa o revendice, dar numai atata timp cat masina ii apartine, nu si dupa ce a vandut-o.
Cel mai bine e sa mergeti sa solicitati adeverinta care atesta faptul ca taxa e nerecuperata.
Dupa ce o aveti in mana, luati masina.
Se mai poate intampla ca un proprietar sa minta cu privire la situatia taxei...
La data perfectarii contractului de v/c taxa poate face obiectul unei actiuni de recuperare in instanta. Finantele va raspund ca taxa nu a fost recuperata (si nu mint, doar ca nu spun tot adevarul) si peste cateva luni fostul proprietar isi recupereaza taxa. Si n-aveti ce-i face, accesul la justitie este neingradit si n-aveti nicio calitate sa interveniti in proces. Sunt aici pe forum o gramada de subiecte exact pe tema asta. Vina nu este nici a vanzatorului, ar fi culmea sa pretinzi cuiva sa fie de acord cu plata unei taxe necuvenite, nici a d-voastra... la urma urmei nimic nu va impiedica sa urmati ,,exemplul" vanzatorului. Vedeti, discutiile se poarta pe daca si parca, nimic nu este predictibil ! Asta arata cum (nu) se intocmeste (oare cine-i parintele OUG nr. 9/2013 ?!) un act cu putere de lege !
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2013
e4c5, utilizator
finantele nu elibereaza banii daca nu faci dovada ca esti inca proprietar. deci trebuie sa ai toate actele in original,etc... bineinteles, nici nu's incoruptibili...

Alte discuții în legătură

Am platit taxa de prima inmatriculare in 2011, la vanzarea masinii se mai plateste timbrul de mediu? stanley stanley In decembrie 2011 am inmatriculat masina platind taxa de mediu valabila la acel moment. Daca vand acum masina, cumparatorul va avea de platit timbrul de mediu ... (vezi toată discuția)
Taxa auto platita si recuperata de fostul proprietar mariusmarian2000 mariusmarian2000 Ce fac daca fostul proprietar a recuperat taxa dupa ce a vandut masina? Caz in cauza: Am cumparat masina in ianuarie 2013. La inmatriculare, am fost la fisc ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu mario57 mario57 Buna ziua! Intentionez sa achizitionez un autoturism inmatriculat in Romania pentru care proprietarul poate prezenta dovada ANAF de taxa (timbrul) de mediu ... (vezi toată discuția)