avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa de munca

Buna ziua,
As avea o intrebare legata de acordarea grupei de munca inainte de anul 2001.
Va rog sa-mi spuneti daca incadrarea in gr.I ramane la fel si dupa noua lege a pensiilor, deoarece sunt voci care afirma ca nu mai exista gr.I ,aceasta fiind transformata in gr.II, si daca perioada de timp acordata suplimentar pentru incadrarea in grupa I , se cumuleaza la timpul efectiv lucrat pentru determinarea vechimii totale in munca.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:51, 29 Mai 2013
Singura modificare este la reducerea varstei standard de pensionare.
Reducerea este la fel ca si cea pentru grupa a II-a.

Legea 263/2010

Art. 158. - (1) Perioadele de vechime in munca realizate in grupele I si a II-a de munca pana la data de 1 aprilie 2001 constituie stagiu de cotizare in conditii deosebite, in vederea reducerii varstelor de pensionare, cu exceptia celor realizate in activitatile care, conform prevederilor art. 30 alin. (1), sunt incadrate in conditii speciale.

Se aocrda perioada suplimentara la vechimea in munca de 6 luni la 1 an,care intra in stagiul total de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa i de munca s-a transformat in grupa ii de munca? nina55 nina55 am lucrat 7 ani in gr 1 de munca si pe4 ian 2012,a dus adeverinta la casa de pensii pt recalcularea deciziei si mi sa spus ca de la 01.01.2012 grupa 1 se ... (vezi toată discuția)
Grupa speciala cumulata cu a 2a? silvia99 silvia99 va rog frumos, in vederea reducerii varstei de pensionare, grupa speciala de munca se cumuleaza cu grupa a 2-a? daca da, care e textul de lege? mii de ... (vezi toată discuția)
Grupa i de munca sorin198 sorin198 Buna ziua!As dori sa aflu daca in prezent se mai tine cont de grupa I de munca.Va multumesc!=D> (vezi toată discuția)