avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungire suspendare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungire suspendare CIM

La un contract suspendat pe o anumita perioada se doreste prelungirea acestuia, doar ca din anumite motive a trecut perioada legala in care se putea face acest lucru.
Din cate am vazut se poate face atat cu modificare cat si cu corectie; care ar fi diferenta intre ele si care ar fi de recomandat ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:57, 29 Mai 2013
georgedo a scris:

La un contract suspendat pe o anumita perioada se doreste prelungirea acestuia

In baza carui articol a fost suspendarea?

georgedo a scris:
... doar ca din anumite motive a trecut perioada legala in care se putea face acest lucru.

Cat timp a trecut?
georgedo a scris:

......
Din cate am vazut se poate face atat cu modificare cat si cu corectie; care ar fi diferenta intre ele si care ar fi de recomandat ?

Modificarea se face in condtiile in care se modifica datele suspendarii. Modificarea se transmite in termen de 19 zile lucratoare de la data de cand trebuia prelungita suspendarea.

Corectia se face in momentul in care s-a transmis o greseala in REVISAL. Corectia se transmite la data descoperii greselii.
Avand in vedere ca au trecut mai mult de 19 zile nu as putea trimite o modificare;

Nu am transmis nimic gresit, pur si siplu nu s-a transmis la timp, nu o pot nimi corectie!

Atunci cum trimit?
Se poate face corectie numai daca se modifica si decizia initiala de suspendare , astfel incat sa se poata vorbi despre o greseala materiala de scriere in revisal.
Suspendarea s-a facut in baza art. 54 din Codul Muncii iar timpul de cand trebuia facut a depasit 50 de zile

Alte discuții în legătură

Incetare suspendare somaj tehnic anymaryh anymaryh Buna ziua, La societate s-a suspendat activitatea salariatilor pentru somaj tehnic in perioada starii de urgenta, ....in revisal s-a inregistrat decizia de ... (vezi toată discuția)
Revisal - detasare MariaRamona MariaRamona Buna ziua, Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns la urmatoarea problema: Am un salariat care a fost detasat la o alta firma pana in data de 03.01.2013. ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract - prelungire Micaela Tudor Micaela Tudor Buna ziua, am o situatie in care unui angajat ii inceteaza perioada de suspendare a contractului maine, 03.03.2012, zi nelucratoare. Perioada de suspendare se ... (vezi toată discuția)