avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Acoperire pierdere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Acoperire pierdere

Buna ziua!
As dorii si eu o lamurire la urmatoarea problema: O societate pe actiuni, vinde un activ,una dintre cladiri, obtinand astfel venituri din vanzari. Societatea este pe pierdere. La venitul obtinut din vanzarea cladirii colectez tva ,platesc impozit pe profit.Intrebaraea este: pot repartiza profitul la dividende sau mai intai trebuie sa recuperez pierderea, si numai dupa aceea distribui la dividende
Cel mai recent răspuns: radumuresan , utilizator 08:59, 30 Mai 2013
Buna ziua,
Din cate stiu eu vanzarea de cladiri vechi este o operatiune scutita de tva fara drept de deducere.
Nu puteti distribui dividende din profitul realizat in urma unei operatiuni. Daca aveti pierdere reportata (debit 117) )trebuie mai intai acoperita pierderea, acest lucru realizandu-se tot la sfasitul anului cand veti cunoaste rezultatul final.
Pierderea curenta reflectata in debitul lui 121 se va compensa sau se va mari automat prin inchiderea conturilor de venituri si cheltuieli aferente lunilor ramase pana la sfarsitul anului curent.
Repartizarea de dividende se realizeaza la sfarsitul anului atunci cand cunosti rezultatul final. Se pot repartiza dividende din profiturile realizate si reportate din anii precedenti (credit 117).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende claudiaP claudiaP Buna ziua, Care este suma care s epoate repartiz aca dividende la un SRL? Soldul contului 121 este SFC=52.126,19 lei, iar soldul contului este ... (vezi toată discuția)
Pierdere contabila Cristina Vasile Cristina Vasile Imi puteti spune daca in anul 2007 am avut pierdere contabila( ct.117), cand pot sa o acopar daca in 2008 am avut profit? La sf. anului 2008 sau la inceputul ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea pierderii contabile marrietta marrietta sunt in incurcatura: intrebarea mea este una care ma framanta, pierderea raportata prin bilantul din iunie 2009 se inregistraza la iulie 2009 1171=121 sau ... (vezi toată discuția)