Buna ziua!
As dorii si eu o lamurire la urmatoarea problema: O societate pe actiuni, vinde un activ,una dintre cladiri, obtinand astfel venituri din vanzari. Societatea este pe pierdere. La venitul obtinut din vanzarea cladirii colectez tva ,platesc impozit pe profit.Intrebaraea este: pot repartiza profitul la dividende sau mai intai trebuie sa recuperez pierderea, si numai dupa aceea distribui la dividende
Buna ziua,
Din cate stiu eu vanzarea de cladiri vechi este o operatiune scutita de tva fara drept de deducere.
Nu puteti distribui dividende din profitul realizat in urma unei operatiuni. Daca aveti pierdere reportata (debit 117) )trebuie mai intai acoperita pierderea, acest lucru realizandu-se tot la sfasitul anului cand veti cunoaste rezultatul final.
Pierderea curenta reflectata in debitul lui 121 se va compensa sau se va mari automat prin inchiderea conturilor de venituri si cheltuieli aferente lunilor ramase pana la sfarsitul anului curent.
Repartizarea de dividende se realizeaza la sfarsitul anului atunci cand cunosti rezultatul final. Se pot repartiza dividende din profiturile realizate si reportate din anii precedenti (credit 117).
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Dividende
claudiaP
Buna ziua,
Care este suma care s epoate repartiz aca dividende la un SRL?
Soldul contului 121 este SFC=52.126,19 lei, iar soldul contului este ... (vezi toată discuția)