avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de sanctionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de sanctionare

Buna ziua!
Avem un angajat pe care l-am cercetat disciplinar si am emis decizia de sanctionare (reducerea salariului de baza pe 3 luni cu 10%).
Intrebarea mea este daca trebuie depusa decizia la ITM? Unele persoane mi-au spus ca nu este nevoie sa inregistram decizia la ITM . Este adevarat?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 21:01, 6 Martie 2009
gabescu a scris:

In primul rand sporul de fidelitate intra in categoria sporurilor permanente.
In conditiile in care, angajatorul, a emis o decizie de acordare a acestui spor, decizia se opereaza in carnetul de munca, intregind astfel salariul de baza brut.
Decizia reaspectiva nu se comunica la ITM. Aceasta se comunica la ITM numai atunci cand ITM tine carnetele de munca, fiind doar necesara in vederea completarii acestora.


Subscriu.
Dar parerile sunt impartite si din punctul de vedere al inspectorilor de munca care vin la sediu in control.
In orice caz, in logica mea, acest spor "circula" pe langa salariul de baza negociat. Chiar daca este un spor permanent, in cazul in care firma ar trece printr-o situatie financiara grea, poate retrage sporul.
El este prevazut si in CCM si nu se negociaza cu salariatul, se ofera in functie de vechimea in unitate si atat. Privind lucrurile prin aceasta optica, nu gasesc oportuna intocmirea actelor aditionale, doar de dragul ITM-ului.
este perfect legal, ceea ce sustine namiru.
gabescu a scris:

este perfect legal, ceea ce sustine namiru.


Si care ar fi baza legala a acestei sustineri? ... din curiozitate :)
Daca sporul de fidelitate este acodrat prin decizie ,iar societatea isi rezerva dreptul de al retrage, atunci nu este un spor cu caracter permanent, iar prin decizie trebuie sa se arate caracterul neparmanet al acestui spor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor fidelitate zoe_ctb zoe_ctb Firma doreste sa constituie plata Sporului de fidelitate pt salariatii care au o vechime in munca in cadrul firmei de min 5 ani. Nu avem CCM. Cum procedam, ... (vezi toată discuția)
Art 248 alin 1 lit b din codul muncii si revisalul gianinatoma gianinatoma Buna ziua, Daca un salariat are decizie de retrogradare din functie, conf art 248 alin 1 lit b din codul muncii, scaderea salariului asociata retrogradarii se ... (vezi toată discuția)
Sanctiunile se inscriu in carnetul de munca devil_advocate devil_advocate Se inscriu in carnetul de munca sanctiunile urmatoare: - suspendarea CIM cu o perioada de pana la 10 zile; - reducerea salariului de baza cu 5-10% pe o ... (vezi toată discuția)