avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie crestere copil - plati ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie crestere copil - plati compensatorii

Buna ziua,

Va rog frumos sa imi spuneti daca platile compensatorii intra in calculul indemnizatiei de crestere copil.
Situatia este urmatoarea:
- in perioada 2004-ianuarie 2013 am fost angajata unei companii
- in mai 2012 am semnat un contract de incetare a CIM (incetarea urma sa aiba loc in ianuarie 2013)
- in iulie 2012 am primit o plata compensatorie
- in perioada iunie 2012-ianuarie 2013 am fost in CCC
Acum, in 30 mai, voi intra din nou in CCC pentru cel de-al doilea copil.

Se va lua in calcul si acea plata compensatorie (am adeverinta eliberata de fostul angajator), chiar daca ea a fost efectuata in perioada cand eram in CCC?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: geaninaa114 , utilizator 15:15, 30 Mai 2013
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art.16
...
(3) Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu. Prevederile se aplica si in cazul consilierilor locali.

2. - Asadar daca nu vi s-a suspendat plata indemnizatiei pentru CCC inseamna ca suma de bani primita in timpul CCC era un rezultat al unei munci anterioare intrarii in CCC.
- De aici eu deduc ca aceasta suma nu se poat lua in calculul indemnizatieim pentru CCC2.
- Dar ar fi mai bine sa solicitati si raspunsul Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pt. concediu de maternitate alexandraluiza alexandraluiza Buna ziua, Ma numesc Luiza. Sunt in prezent in concediu de crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, mai exact copilul meu implineste 2 ani pe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua sunt în concediu de maternitate. copilul face 2 ani ... Danutzad Danutzad Bună ziua sunt în concediu de maternitate. Copilul face 2 ani în februarie însă am aflat ca sunt însărcinată.ce se întâmplă dacă nu ma întorc la ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil - sarcini succesive stefanut stefanut O salariata trebuia sa revina in activitate din concediu crestere copil incepand cu data de 1 iunie, cand copilul implinea varsta de 1 an si 11 luni, iar ... (vezi toată discuția)