avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Concediu medical / pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Concediu medical / pensie anticipata

Am un salariat care este in concediu medical pana la sfarsitul lunii mai 2013 si azi am primit la societate o adresa (Borderou) din partea Casei Judetene de Pensii prin care ma instiinteaza ca salariatul meu , nascut in 1953 , are o decizie de pensionare anticipata partial data in 21.05.2013,iar data acordarii pensiei 25.03.2013. Ce trebuie sa fac? decizie nu a primit nici salariatul nici societatea.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 19:31, 29 Mai 2013
Salariatul trebuie sa mearga la casa de pensii si sa solicite inmanarea deciziei de pensionare.
La data comunicarii de catre salariat a deciziei catre angajator, faceti incetarea CIM si comunicati in scris casei de pensii la ce data a incetat CIM pentru salariat (sau dati salariatului o adeverinta in care specificati acest lucru si s-o duca el la casa de pensii).
Chiar daca s-a emis decizia de pensie anticipata partiala, aceasta se va plati doar de la data incetarii CIM.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
ana-cer, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data emitere decizie pensionare anticipata ionutght ionutght Buna ziua Casa de Pensii transmite catre angajator o instiintare privind emiterea deciziei de pensionare pentru unul dintre salariatii sai. 1.Data de ... (vezi toată discuția)
Incetare cim -pensionare anticipata macvio53 macvio53 In data de 10.08.2013 am depus dosarul pt. pensie anticipata.In data de 08.11.2013 am primit decizia de pensionare.Am lucrat in continuare (si in prezent ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata - data incetarii contractului de munca Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA In cazul depunerii dosarului de pensionare anticipata respectiva persoana era salariat,este obligatoriu sa ii inceteze contractul de munca de la data depunerii ... (vezi toată discuția)