In decembrie 2011 am inmatriculat masina platind taxa de mediu valabila la acel moment.
Daca vand acum masina, cumparatorul va avea de platit timbrul de mediu in vederea inmatricularii masinii?
Va multumesc!
Trebuie sa vedeti daca primul proprietar nu a recuperat in instanta taxa.
Pentru asta trimiteti un prieten cu cartea de dentitate si certificatul de inmatriculare, original si copii, sa solicite de la anaf adeverinta ca taxa e platita si nerecuperata. E o adeverinta pe care e important sa o aratati cumparatorului, situatia taxei e primul lucru care il intreaba oricine cumpara o masina. Daca stiti deja cumparatorul, trimiteti-l pe el, ca oricum ii si trebuie acea adeverinta in dosarul de inmatriculare.
salut. Am si eu o intrebare legata de aceasta taxa. Am cumparat o masina in 2011 de la un tip care la randului lui a avut-o cumparata din 2009 de la alta persoana care a avut-o in leasing. Din CIV reiese ca prima inmatriculare a fost in 07.2003 pe firma de leasing, apoi in data de 07.2007 pe alta firma de leasing si abia in 04.2009 a fost inmatriculata de cel de la care am cumparat-o eu. Ideea e ca nu am cum sa dau de fostul propietar si acum vreau sa vand si eu masina. Cum trebuie sa procedez ca sa aflu daca este platita sau nu taxa. multumesc anticipat
Deci, ca sa inteleg si eu, ca atatea am citit si practic nu am ramas cu nimic. Daca vanzatorul spune ca are TAXA PLATITA SI NERECUPERATA, inseamna ca acel timbru de mediu nu mai este nevoie sa il platesc eu, ca si cumparator? Daca dupa ce vinde masina se trezeste ca vrea sa isi recupereze taxa si reuseste, inseamna ca eu, dupa ce am cumparat-o, nu mai pot sa o revand pana nu platesc taxa de timbru.
Multumesc
Nu este suficient sa spuna, trebuie sa si dovedeasca cele spuse printr-o adeverinta eliberata de de la Finante .
In cazul in se confirma cele spuse , nu trebuie sa achitati timbrul de mediu .
Daca, ulterior inmatricularii masinii pe dumneavoastra, cel care v-a vandut masina recupereaza taxa, iar dumneavoastra doriti sa vindeti masina, cumparatorul acesteia va fi obligat la plata timbrului de mediu .
Chitanta taxa auto
Bazu2u
Buna ziua,
Am cumparat o masina inscrisa in RO.Prima inmatriculare a fost in 07.2007;masina luata in leasing de noua de proprietar, dupa expirarea ... (vezi toată discuția)