avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detasare la o alta societate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detasare la o alta societate

Buna ziua!
Am primit din partea unei societati o solicitare de detasare pentru unul dintre salariatii nostrii.Stiam si suntem de acord cu aceasta detasarea.Intrebarea este ce documente trebuie sa intocmeasca societatea pentru acest salariat si daca aveti modele m-ar ajuta foate mult.De asemene cum va arata adresa de "raspuns "a societatii actre societatea care solicita detasarea?cine o s aplateasca salariul si contributiile aferente acestui salariat si cine le declara in D112?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 30 Mai 2013
Angajatorul care solicita detasarea va trimite o cerere de detasare catre dvs. Daca sunteti de acord o aprobati si emiteti o decizie de detasare si de suspendare a CIM al salariatului conf art. 52 alin 1 lit d CM.
Conf art 47 CM
"(1) Drepturile cuvenite salariatului detaşat se acordă de angajatorul la care s-a dispus detaşarea.
(2) Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.
(3) Angajatorul care detaşează are obligaţia de a lua toate măsurile necesare pentru ca angajatorul la care s-a dispus detaşarea să îşi îndeplinească integral şi la timp toate obligaţiile faţă de salariatul detaşat.
(4) Dacă angajatorul la care s-a dispus detaşarea nu îşi îndeplineşte integral şi la timp toate obligaţiile faţă de salariatul detaşat, acestea vor fi îndeplinite de angajatorul care a dispus detaşarea.
(5) În cazul în care există divergenţă între cei doi angajatori sau niciunul dintre ei nu îşi îndeplineşte obligaţiile potrivit prevederilor alin. (1) şi (2), salariatul detaşat are dreptul de a reveni la locul său de muncă de la angajatorul care l-a detaşat, de a se îndrepta împotriva oricăruia dintre cei doi angajatori şi de a cere executarea silită a obligaţiilor neîndeplinite."

In D112 il va inscrie cel care ii plateste contributiile, adica angajatorl la care este detasat. Tot acesta il va inscrie si in D205 in anul urmator.
@ madalina_oprea

Despre procedura de detasare gasiti mai detaliat aici:
[ link extern ]
Multumesc frumos!Inca nu m-am lamurit cum il declar in revisal.Ii fac intai detasarea unde specific unde este detasat ,la cine etc si dupa ii si suspend contractul de mnca cf art 52 alin 1,corect?
In Revisal , daca se opereaza detasarea , nu se mai poate opera si suspendarea c.i.m..
si cum este corect?dpmdv este corect sa i operez detasare si in cazul acesta ii fac decizie de duspendare?

Alte discuții în legătură

Salariat detasat marianconta marianconta Buna ziua. Va rog sa ma ajutati sa clarific situatia unui salariat detasat, si anume; 1) firma A detaseaza un salariat la firma B; 2) firma A raporteaza in ... (vezi toată discuția)
Detasare angajat Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, am un angajat care trebuie sa il detasez la alta firma.Intrebarea mea este cum va aparea acesta pe statul de plata si pontajul meu?cu 0 zile ... (vezi toată discuția)
Completarea d205 - salariatii detasati Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am un salariat detasat la o alta unitate. Noi am depus declaratia 205 pe 0, intrucat la noi contractul este suspendat in baza detasarii. ... (vezi toată discuția)