avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariat Detasat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariat Detasat

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati sa clarific situatia unui salariat detasat, si anume;
1) firma A detaseaza un salariat la firma B;
2) firma A raporteaza in Revisal detasarea, firma B nu incheie un CIM cu salariatul detasat, deci nu raporteaza nimic in Revisal;
3) firma A face decizie de detasare si o comunica firmei B;
Firma A face modificarea in Revisal pentru perioada de detasare, dar nu suspenda CIM, situatie in care cred ca este normal sa ramana pe statul de plata. Intre cele doua firme se incheie un contract comercial care sa reglementeze periaoda salariatului detasat, cu facturare lunara, etc...
In concluzie se poate spune ca firma B, nu intocmeste stat pentru salariatul detasat, achita factura lunara si cam asta este, nu ?
Va rog sa-mi spuneti daca cele scrise de mine sunt corecte sau sunt pe langa subiect...
Multumesc frumos.




Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 19:55, 24 Noiembrie 2015
Buna ziua,
Conf art 47 alin 1 CM "Drepturile cuvenite salariatului detaşat se acordă de angajatorul la care s-a dispus detaşarea."
Conf art 47 alin 1 CM "Dacă angajatorul la care s-a dispus detaşarea nu îşi îndeplineşte integral şi la timp toate obligaţiile faţă de salariatul detaşat, acestea vor fi îndeplinite de angajatorul care a dispus detaşarea".
Aceste texte reglementeaza modul de plata al unui salariat detasat intre doua firme din Romania.

Intre cele doua firme se incheie un contract comercial care sa reglementeze perioada salariatului detasat, cu facturare lunara, etc...
In concluzie se poate spune ca firma B, nu intocmeste stat pentru salariatul detasat, achita factura lunara si cam asta este, nu ?

Aici sunteti "pe langa subiect" intrucat e vorba inchirierea unui salariat deci despre munca temporara.
Art. 52. C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
...
d) pe durata detasarii;
....

Suspendarea contractului individual de munca din initiativa angajatorului este facultativa si nu obligatorie,
In speta, nu este obligatorie suspendarea c.i.m.in cazul detasarii unui salariat.
Eu o sa merg pe urmatoarea solutie; initiez corespondenta cu firma A, cer detasarea, firma B incheie cim pe perioada determinata cu salariatul in cauza, declar in revisal, declar in d112, platesc salariul, platesc contributiile si cam atat... Merg pe solutia asta.
In situatia in care firma B nu incheie cim cu salariatul, presupun ca se intocmeste un stat separat, se plateste salariul, dar nu stiu ce fac cu registrul general de evidenta, nu stiu ce fac cu contributiile, nu stiu ce fac cu d112. Mai am de invatat...

In situatia in care se detaseaza un salariat, societatea la care s-a detasat nu mai incheie un nou c.i.m. cu acel salariat.
@marianconta
Si nici nu inregistreaza salariatul in revisal.
In acordul de detasare cu firma A in care veti specifica toate detaliile detasarii: perioada detasarii, salariu, CO, etc.

Alte discuții în legătură

Detasare la o alta societate madalina_oprea madalina_oprea Buna ziua! Am primit din partea unei societati o solicitare de detasare pentru unul dintre salariatii nostrii.Stiam si suntem de acord cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Detasare marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurg in cazul unei detasari ? Salariatul are dreptul la o compensatie de 50 %din salariul de baza daca ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna - angajat detasat petronela_gav petronela_gav Buna ziua, Un angajat, care a lucrat la noi doar 5 zile si a fost detasat. Nu a beneficiat de concediu de odihna. Cine ii plateste concediul de odihna? ... (vezi toată discuția)