Buna ziua! As avea mare nevoie de un sfat din partea d-voastra. Anul trecut in februarie am cumparat un autoturism la mana a doua, fiind de altfel si prima masina.Nestiind cum arata un certificat fiscal, in momentul in care am fost sa o inmatriculez pe numele meu mi s-a zis ca ceea ce mi s-a dat nu este decat o foaie care arata datoriile care le are proprietarul la primarie, desi vanzatorul mi-a prezentat acea foaie ca fiind certificat fiscal.L-am sunat imediat pe cel ce mi-a vandut autoturismul, spunand ca el nu este proprietarul, dar ca imi poate da numarul de telefon al proprietarului pentru a rezolva problema.Am contactat si proprietarul, acesta spunandu-mi ca problema se va rezolva luna ce avea sa urmeze.Nu a fost asa.Satul de promisiuni am decis sa ii fac o scrisoare cu ajutorul unui avocat pentru a rezolva problema pe cale amiabila.Nu am rezolvat nimic nici macar asa. Nu am avut alta optiune decat aceea de al da in judecata, bineinteles dupa ce am cerut sfatul unui avocat.Paratii au fost proprietarul de la care vroiam certificatul fiscal, SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR REGIM PERMISE DE CONDUCERER ªI ÎNMATRICULARE A VEHICULELOR D-ŢA si
SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR REGIM PERMISE DE CONDUCERER ªI ÎNMATRICULARE A VEHICULELOR VASLUI de la care solicitam inmatricularea autoturismului fara a plati taxa de mediu care este imensa. In timpul procesului proprietarul mi-a trimis certificatul fiscal, numai ca pentru a o inmatricula trebuia sa platesc taxa de mediu, fapt pentru care nu am renuntat la proces.Saptamana trecuta s-a incheiat procesul, avand urmatoarea solutie:
Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de reclamantul X în contradictoriu cu pârâţii Y , Serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare vehicule Vaslui şi Dâmboviţa având ca obiect obligarea pârâtului Y să efectueze operaţiunea de radiere a autovehiculului din evidenţele Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare vehicule Dâmboviţa şi în subsidiar autorizarea reclamantului să transcrie pe numele său autovehiculului în evidenţele Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare vehicule Vaslui . Constată că pârâţii nu au solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicarea hotărârii judecătoreşti. In aceeasi saptamana am fost chemat martor la Politia jud.Dambovita pentru aceea foaie care mi s-a prezentat ca fiind certificat fiscal. Va rog din suflet sa imi spuneti daca are rost sa fac recurs si ce ar trebui sa fac.Avocatul nu m-a ajutat cu mare lucru.Tin sa mentionez ca in momentul in care am primit o declaratie de la proprietar, cum ca el nu a stiut absolut nimic de situatia autoturismului si ca nu a luat nimeni legatura cu el pentru eliberarea certificatului fiscal, avocatul mi-a spus ca eu nu trebuie sa raspund in nici un fel.Un sfat, va rog frumos. Multumesc!