avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scadere salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scadere salariu

In contextul urmator :
1.exista ccm in care grila de salarizare se majoreaza, doar la valoarea minima, cu 5%
2.cei ce nu sunt la minimul din grila li se reduc salariile cu 15%
3.cei la care reducerea de salariu ar face sa se situeze sub minimul din grila li se reduce salariu cu mai putin astfel incat sa se incadreze la aceasta valoare
3.in ccm este prevazut un art. in care conducatorul unitatii poate renegocia salariile astfel incat sa se incadreze in fondul de salariu , care prin noul ccm este stabilit la o valoare mai mica cu 10% ( asa spune conducatorul unitatii )
4.societatea nu este privata si nici bugetara
Intrebarea este :ce articole din lege se pot invoca astfel incat sa nu mi se reduca salariul?
In ccm este prevazut ca daca nu semnezi actul aditional ramai cu salariu avut anterior .

Alte discuții în legătură

Cum ar trebui procedat maiamaria maiamaria buna ziua. am vazut ca se majoreaza salariul minim pe economie - la 670 lei, incepand cu data de 01.01.2011. toate bune si frumoase. numai ca societatea unde ... (vezi toată discuția)
Salariul minim in decembrie 2012 de 812 lei ? DIANA_RU DIANA_RU Daca luam exemplul functiei publice de executie de referent, grad profesional principal, vechime in munca 9 ani si fosta treapta de salarizare 3, conform OG 9 ... (vezi toată discuția)
Salariu minim studii superioare epifanie epifanie Buna seara .Sant administrator al unui SRL cu capital privat al unei comune .Trebuie sa angajez o contabila ce are studii superioare..Ce salariu pot sa-i dau ... (vezi toată discuția)