avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Buna ziua,
In luna noiembrie 2012 m-am angajat la o firma cu care am incheiat un contract de munca pe 3 luni, a urmat semnarea unei prelungiri a acestui contract cu alte 3 luni, in luna mai urmand o a treia prelungire. La data expirarii contractului la ora 13.00 am fost sunata acasa deoarece urma sa intru schimbul II si mi sa comunicat sa ma prezint la firma la ora 15.00 pentru semnarea contractului pe perioada nedeterminata(in sfarsit). Prezentandu-ma la ora fixata mi sa spus : a intervenit o schimbare, va trebui sa va semnati decizia de lichidare. Am semnat, deoarece nu aveam alta varianta.
Intrebarile mele sunt:
- de cate ori se poate prelungi un contract pe 3 luni?
- puteam sa refuz sa semnez concedierea?
- ma afecteaza aceste contracte la acordarea somajului?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: contralaura , utilizator 12:42, 3 Iunie 2013
- de cate ori se poate prelungi un contract pe 3 luni?
Potrivit art.82 alin.3 C.mun., contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
Asadar, inauntrul termenului de 36 de luni un c.i.m. poate fi prelungit fara vreo limitare a numarului de prelungiri.

- puteam sa refuz sa semnez concedierea?
Daca refuzati primirea deciziei de concediere personal , atunci aceasta poate fi trimisa si prin alte mijloace de comunicare.

- ma afecteaza aceste contracte la acordarea somajului?
Nu va afecteaza la acordarea indemnizatiei de somaj. Pentru somaj va trebui sa indepliniti mai multe conditii.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contact de munca cristinaflorentina cristinaflorentina Sunt angajata la o firma cu contract de munca pe perioada determinata, este a 5 a lună când semnez contractul pe cate o lună,de cate ori îmi pot prelungi ... (vezi toată discuția)
Contract de munca determinat Mesesan Mesesan Buna ziua, Am incheiat un contract de munca determinat pt. 12 luni ( 24.03.2015 -24.03.2016). Pentru al prelungi trebuie trimis in Revisal inainte de ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca pe perioada determinata ionelaminca ionelaminca Buna ziua. Contractul de munca pe perioada determinata ,sa zicem initial de 3 luni, de cate ori si pe ce perioada se poate prelungi?Este in regula sa il ... (vezi toată discuția)