avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... problema contrabanda...urgent!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

problema contrabanda...urgent!

Va rog sa ma ajutati.
Pe la sfarsitul anului 2007 am cumparat din bulgaria un pistol nonletal cu gaze pentru care nu aveam autorizatie si nu l-am declarat. Prin februarie 2008 am fost chemat la politie unde am dat o declaratie ca nu am cunoscut legea, am achizitionat pistolul pentru autoaparare si l-am tinut in casa. Organele de politie au intocmit un proces verbal de confiscare si atat. In martie 2009 am fost chemat la procuratura unde am aflat ca procurorul vrea sa trimita dosarul in judecata sub acuzatia de contrabanda. As dori sa stiu daca se poate schimba incadrarea in cazul prezentat (respectiv pe regimul armelor si munitiilor la contraventii) mai ales ca din declaratia pe care am dato la politie reiese faptul ca nu am achizitionat arma pt a o vinde mai departe, dacu nu exista posibilitatea de neincepere a urmaririi penale? Daca ajuta cu ceva mentionez ca in prezent detin alta arma cu gaze pe cale legala avand certificat de detinator.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 01:13, 8 Martie 2009
Nu stiu in ce masura va tine acuzatia de contrabanda.Inteleg ca e vorba de un singur pistol.
E posibil sa existe alte probe la dosar care sa duca la concluzia ca ati vrut sa vindeti pistolul.
Ati fost pus sub invinuire?

avocat Claudiu Lascoschi
Singura acuzatie este de contrabanda sau ceva de genul trecere frauduloasa a frontierei cu o arma.
In declaratia pe care am dato la politie scrie clar ca am cumparato pentru autoaparare.
In 2007 ati introdus pistolul in tzara... nu l-ati declarat... Inteleg ca l-au gasit atunci, la controlul in vama?! Daca da, ar fi trebuit sa il confiste pe loc – dar afirmati ca l-ati tinut in casa... si abia in 2008 v-au chemat la politie pt declaratii... si confiscare... Ceva nu suna potrivit – fara suparare. Daca nu l-au gasit la vama (pt ca l-ar fi confiscat atunci si nu l-ati mai fi putut duce acasa...) cum au aflat ca il aveti? L-ati folosit in vreo imprejurare anume, dupa ce ati obtinut permis pt o noua arma, sau inainte?
In functie de datele concrete ale cazului avocatul dv ar putea cere schimbarea incadrarii faptei – dar acestui avocat sa nu ii ascundeti amanunte (chiar daca aceste amanunte vi se par nesemnificative).
Faptul ca nu ati cunoscut legea nu va "salveaza" de la o eventuala pedeapsa / amenda si nici faptul ca ati declarat ca ati cumparat arma pt autoaparare...
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2009
trope_doi, utilizator
Da, e ciudata situatia.
Poate fi vorba de infractiune la regimul vamal.
Incercati sa va angajati un avocat intrucat singur o sa va descurcati foarte greu ( daca o sa va descurcati)

avocat Claudiu Lascoschi
Cred ca cel mai bine este sa spuneti adevarul . In expunerea dvs. se gasesc multe inarvetente.Incadrarea juridica a faptei vi sa adus la cunostinta. Ca sa nu va expuneti pe forum ,cu lucruri care var putea dauna,folositi un aparator, fata de care trebuie sa fiti sincer. Abia apoi se va sti daca acuzatiile sunt temeinice sau nu,ce cai de atac pot fi folosite,etc. Succes.

Detectiv Particular FILIP STELIAN

Alte discuții în legătură

Pistol gaze bulgaria tzutzupimp tzutzupimp Va rog sa ma ajutati. Pe la sfarsitul anului 2007 am cumparat din bulgaria un pistol nonletal cu gaze pentru care nu aveam autorizatie si nu l-am declarat. ... (vezi toată discuția)
Pistol cu bile de cauciuc fara acte gyany23 gyany23 mi au spart hotii casa si mi au furat printre multe altele si un pistol neletal cu gloante cu bila de cauciuc.am descoperit personal hotii in urma depistarii ... (vezi toată discuția)
Spray autoaparare piper aby12 aby12 Buna ziua, doresc sa stiu daca spray-ul de autoaparare pe baza de piper tb declarat la Politie pt a-l putea detine? Daca mi se acorda dreptul de a-l detine, ... (vezi toată discuția)