avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Radiere auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Radiere auto

Buna ziua.Sunt un mare prost si am o mare problema pentru care mintea mea ingusta nu gaseste rezolvare nicaieri.Am avut o Dacie din 1984 si i-am vandut-o unui tip recomandat de un coleg de serviciu.A luat-o pt taica-sau,nu pt el.Masina era in regula cu actele,cu taxele,cu ITP.Asta zice:Hai sa nu facem contract de vanzare ca o sa-mi fie greu s-o inmatriculez iar ca e veche (?!!) Facem o chitanta de mana.Fiind recomandat ca e baiat bun am acceptat.I-am dat si cartea si talonul. Cat a trait batranul am primit banii pt. impozit.Dupa ce a murit ,ia-l pe asta de unde nu-i.Ba era plecat,ba nu raspundea la telefon.S-a strans impozit pret de 4 ani cu tot cu penalizari vreo 500 de lei. Vreau sa pot radia masina si nu stiu cum.Inca e pe numele meu si sa-l las pe nemernic cu fierul vechi in curte si sa fie mandru de el in continuare. Nu mai circula nimeni cu ea,nu are revizie ,nu mai are nimic,e de Remat.Doar ca are el ambitie sa ma fiarba.Mi-a dat doar 150 de lei pe 3 ani si restul sa platesc eu pt ca nu am venit la el sa iau banii (cand el se ascundea sa nu dau de el). Mi-a spus el cand il rugam sa dea banii:Ti-a placut cand ai luat bani pe ea ,pierzi ,castigi,negustor te numesti. Nu am cunostinte juridice, va rog invatati-ma cum sa sa scap de asta. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2013
grigorescu_daniel, utilizator
Cel mai recent răspuns: grigorescu_daniel , utilizator 20:21, 31 Mai 2013
Cea mai eficienta metoda, daca vreti sa scapati de evidenta la taxe si impozite, este urmatoarea
Va deplasati la un notar cu chitanta de mana sau cu copiile dupa actele masinii (daca le mai detineti), orice act anterior chiar si in copie .
La notar dati o declaratie pe propria raspundere ca ati vandut masina, in declaratie scriind totul (seria masinii, seria motor, tipul masinii, cui ati vandut-o, cand, daca stii si seria CI a celui care a cumparat-o este perfect)
Cu acea declaratie notariala va duceti la financiar si o radiati din evidentele lor.
Costurile sunt minime la notar- cca 40 lei.
Dar va trebui sa platiti impozitul acumulat .

Ulterior puteti sa va judecati in instanta pentru recuperarea lui insa nu merita efortul dat fiind cuantumul 500 lei.


Va multumesc,ar trebui sa fie simplu,mai ales ca nu vreau sa mai am de-a face cu respectivul si nu vreau sa mai platesc ani in sir dupa el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit masina nefolosita calusaru calusaru Am uitat sa fac ITP-ul la o masina cu motor de 500 cm3 prin 2009 si Politia mi-a luat talonul. Cand am fost la RAR sa fac ITP-ul au descoperit ca seria ... (vezi toată discuția)
Radiere masina fara acte kinder_girl kinder_girl Buna ziua, ma confrunt cu o problema legata de masina bunicului meu, care a fost vanduta acum 9 ani fara acte si la care inca platim impozit. Bunica mea a fost ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina iulianwizard iulianwizard Buna ziua, Ce posibilitate am sa inmatriculez o masina care nu are seria motor stantata pe motor desi in cartea de identitate apare seria? Am auzit ceva de ... (vezi toată discuția)