Va rog sa-mi spuneti cum pot renunta la un proces la ICCJ Buc. tinand cont ca recursul este facut de mine .Ma aflu in proces cu MECTS si vreau sa renunt .
Si sa-mi spuneti daca o lege se poate aplica retroactiv .
Eu sunt titulara in invatamant din anul 2008 si nu am fost primita la examenul de definitivare motivul fiind studii neacreditate USH .Pana anul acesta am fost platita conform studiilor ,dar mi-a fost inmanata o hartie de la ISJ din care reiese ca conform noii legi a educatiei ( trebuia sa dau acest examen in termen de 5 ani de la titularizare )voi pierde postul de titular in invatamant .Eu cand m-am titularizat era valabil 5 plus 2ani de practica iar acum LEN cu nr. 1/2011 este 5 plus unu.
Cei de la ISJ se spala pe maini , invocand ca ei nu sunt vinovati ptr. ca ministerul nu-mi da voie sa dau acest examen.
Deci , pe cine ar trebui sa dau in judecata ptr. a nu pierde postul de titulara ?
Va multumesc.
Faceti o cerere de renuntare la judecata recursului si o inaintati la dosarul cauzei. Trebuie sa stiti ca prin renuntarea la recurs, decizia data in prima instanta sau in apel, dupa caz, ramane irevocabila si produce efecte juridice. Chestiunile de drept transate in hotararea recurata intra in puterea lucrului judecat. O lege poate produce efecte retroactive doar in situatia in care legiuitorul ii confera efect retroactiv. De principiu, legea civila nu retroactiveaza. Ministerul si ISJ, insa cu privire la aceasta ultima intrebare discutia este mai complexa. Aveti nevoie de un avocat.
Eu am facut recurs la ICCJ deoarece la CA instanţa de fond a respins acţiunea formulată ca inadmisibilă, prin admiterea excepţiei INADMISIBILITAŢII ridicată de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, pronunţând astfel hotărârea fără a intra în judecarea fondului. .