avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cui se adreseazã cererea de recurs ºi în ce cont ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cui se adreseazã cererea de recurs ºi în ce cont plãtesc taxa judiciarã de timbru?

In cazul in care am avut o actiune in prima instanta la tribunal (pe vechiul cod) va rog sa-mi spuneti catre cine formulez cererea de recurs (Presedintelui Curtii de Apel sau al Tribunalului - unde si depun cererea -) si in contul cui se achita taxa de timbru (tribunal sau curte de apel )?
Multumesc!

Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iunie 2013
28lacra, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:51, 2 Iunie 2013
Cererea de recurs se adreseaza Tribunalului, respectiv instantei a carei hotarare se ataca, sub sanctiunea nulitatii recursului. Este un cont comun, cei de la Posta il cunosc.
Deci, practic eu ma adresez presedintelui tribunalului, iar acesta trimite dosarul la curtea de apel?
Multumesc!
Va sugerez sa precizati numarul de dosar si numarul sentintei. De asemenea, sa indicati motivele de nelegalitate si netemeinicie a hotararii atacate. Recursul se declara si se motiveaza in termen de 15 zile , calculat de la data cand vi s-a comunicat sentinta.
Cererea de recurs se adresează preşedintelui instanţei care o va judeca şi este bine, pentru buna administrare a justiţiei, să o depuneţi la instanţa care a pronunţat hotărârea pe care o atacaţi (ea poate fi depusă şi la instanţa care o va judeca, există în acest sens decizia Curţii Constituţionale a României nr. 737/2008).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recursul manuelle manuelle Buna ziua. Cererea de recurs impotriva unei hotarari pronuntate de tribunal se depune tot la tribunal conform art. 302 cod proc. civ. Ce vreau sa va intreb: ... (vezi toată discuția)
Unde depun recursul? Dawio Dawio Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti unde ma adresez pentru un recurs impotriva unei sentinte a tribunalului, privind litigiile de munca? Depun recursul la ... (vezi toată discuția)
Ajutor cerere recurs masayoshi masayoshi Nu inteleg acestea: [quot]Cererea de recus se depune la instanta a carei hotarare se ataca, sub sanctiunea nulitatii.[/quot] Asta inseamna ca inregistrez ... (vezi toată discuția)