avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Taxe si impozite ce trebuiesc platite pentru un SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Taxe si impozite ce trebuiesc platite pentru un SRL

Buna ziua, intentionez sa deschid un magazin alimentar, in acest sens ma intereseza ce taxe si impozite trebuiesc platite pentru o astfel de afacere.Am citit undeva pe internet cum ca daca asi transforma SRL-ul in microinteprindere impozitul pe venit este mai mic.Vreau sa stiu daca este adevarat si ce trebuie facut in acest sens.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:31, 1 Iunie 2013
Trebuie sa transformati SRLul in microintreprindere sau sa faceti SRLul direct microintreprindere de la infiintare, este mult mai simplu !

Este adevarat, dar nu are nicio legatura una cu alta, mai mult SRLul poate fi microintreprindere. SRL-ul este gen proxim pentru microintreprindere in cazul de fata, deci nu aveti cum sa transformati SRl-ul in microintreprindere, caci microintreprinderea este deja SRL

Deocamdata impozitul pe venit este de 3%, dar e posibil, zice Ponta, sa cada la 1,5% ... va dati seama !! Totusi, uneori, a nu fi microintreprindere este mult mai avantajos caci nu platiti nici aia 3%. Acum depinde de dvoastra si contabil (ar fi cel mai bun sfatuitor in cazul dvoastra).

Acum, ca nu ne-ati spus, vreti sa fiti microintreprindere din punct de vedere si acceptiune a Legii nr. 346/2004 sau a Legii 571/2003? Este destul de important !
Stiu, o sa spuneti ca legiuitorul a folosit termenii astia de micro anapoda si a creat confuzie etc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul 3% pt imm in 2010? viopopa1 viopopa1 Doresc sa stiu daca a fost prelungita legea privind plata impozitului pe venit (3%) si in anul 2010? Nu am gasit nicaieri oug prin care ramine in vigoare ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza impozitul pe venit si impozitul pe profit ? distribution distribution Buna ziua! Imi puteti explica cum se calculeaza impozitul pe venit, impozitul pe profit si dividendele? Sa luam un exemplu pentru a putea intelege mai ... (vezi toată discuția)