Conform HG 274/2013:
Acordarea ajutorului de minimis
Beneficiarii ajutorului de minimis sunt întreprinderile care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
- sunt înregistrate potrivit prevederilor Legii societăţilor nr. 31/1990 sau ale Legii nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei, sunt încadrate în categoria IMM-urilor, conform prevederilor Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării întreprinderilor mici şi mijlocii, au sediul şi îşi desfăşoară activitatea în România;
Conform 346/2004:
ART. 3
(1) Întreprinderile mici şi mijlocii sunt definite ca fiind acele întreprinderi care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au un număr mediu anual de salariaţi mai mic de 250;
#M4
b) realizează o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau deţin active totale care nu depăşesc echivalentul în lei a 43 milioane euro, conform ultimei situaţii financiare aprobate. Prin active totale se înţelege active imobilizate plus active circulante plus cheltuieli în avans.
(5) Plafonul cifrei de afaceri prevăzut la alin. (1) lit. b) poate fi modificat, în funcţie de evoluţia indicatorilor macroeconomici, prin hotărâre a Guvernului.
#M5
ART. 4
(1) Întreprinderile mici şi mijlocii se clasifică, în funcţie de numărul mediu anual de salariaţi şi de cifra de afaceri anuală netă sau de activele totale pe care le deţin, în următoarele categorii:
#M4
a) microîntreprinderi - au până la 9 salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 2 milioane euro, echivalent în lei;
b) întreprinderi mici - au între 10 şi 49 de salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 10 milioane euro, echivalent în lei;
c) întreprinderi mijlocii - au între 50 şi 249 de salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau deţin active totale care nu depăşesc echivalentul în lei a 43 milioane euro.
Deci microintreprinderile sunt eligibile daca se incadreaza si in restul conditiilor.
Am primit aceasta informatie: aplicatii societati de servicii cica pot angaja numai 3 persoane. Nu stiu pe unde sa mai caut. Eu stiu de 7 sau 5 in functie de AFN. Cred ca este o mare minciuna? Are cineva informatii in acest sens?
Inca ceva: Eu nu am gasit scris pe nicaieri ca s-ar solicita scrisoare de confort bancar. Oare cum o fi?
Ai dreptate 7 sau 5, conform HG274/2013:
f) prezintă un angajament ferm privind menţinerea locurilor de muncă existente la data înregistrării cererii de acord pentru finanţare, precum şi crearea până la finalizarea investiţiei şi menţinerea, pe o perioadă de minimum 3 ani de la finalizarea investiţiei, a:
(i) 5 locuri de muncă, din care cel puţin două locuri de muncă pentru persoane care nu au avut contract individual de muncă în ultimele 3 luni, în cazul unui ajutor de minimis de până la 100.000 euro inclusiv;
(ii) 7 locuri de muncă, din care cel puţin 3 locuri de muncă pentru persoane care nu au avut contract individual de muncă în ultimele 3 luni, în cazul unui ajutor de minimis de la 100.000 euro până la 200.000 euro inclusiv;
La intrebarea cu scrisoarea de confort bancar, raspunsul este ca nu trebuie datorita faptului ca nu se poate solicita rambursarea cheltuielilor numai dupa plata acestora (adica din credit si numai dupa ce ai achitat factura/facturile pentru care soliciti rambursarea cheltuielii). Problema este ca in anul 2013 nu se da nici un ban pentru rambursare, deci numai incepand cu anul 2014, asa ca trebuie sustinuta investitia aproape un an de la demararea ei, adica dupa ce ai platit-o.
Declaratie imm
laviniadumitru
Buna ziua,
Trebuie sa completez o declaratie IMM si doresc sa stiu daca ne mai incadram la IMM daca in anul 2011 nr. mediu de angajati a fost de 9 si o C.A. ... (vezi toată discuția)