avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatoria cu separare de bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatoria cu separare de bunuri

Ma intereseaza cateva informatii despre aceasta modalitate de a porni intr-o casnicie.Am deja o suma importanta de bani agonisita din munca proprie si ma intereseaza sa iau un credit (in strainatate) dupa casatorie,numai pe numele meu, pt achizitionarea unui imobil (in strainatate).Mentionez ca ne vom casatori in Ro insa avem in vedere sa locuim cel putin o perioada in afara tarii(unde ne aflam si acum).In cazul unui nefericit divort sotia poate intra la partajul unui imobil luat numai pe numele meu in conditiile mai sus mentionate? Actul in sine care prevede casatoria cu separare de bunuri se intocmeste in fata unui notar roman,inaintea casatoriei civile?
Va multumesc!
avluci


Orice bun cumparat pe numele meu in timpul casatoriei este al meu in cazul unui divort? Mentionez ca am un salar considerabil mai mare decat al viitoarei sotii si pot oricand dovedi ca il pot achizitiona din munca proprie!astept confirmarea acestei concluzii pt a fi sigur ca am inteles bine legea.Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
tot ce spuneti se va demonstra in cazul unui eventual proces de partaj in car nu vor conta doar veniturile ca si contributie ...( se iau in calcul si contributia prin munca a trebuirile casnice, cresterea copiilor etc...) inteleg ca vreti sa evitati acest lucru , de aceea conventia trebuie sa fie cat mai completa si redactata in termeni juridici
Actul intocmit in fata notarului , privind regimul separatiei bunurilor,trebuie depus la starea civila odata cu actele pt casatorie?( CI, certificate nastere, certificate medicale prenuptiale etc)
Buna ziua, sotul mi-a dat o suma de bani pe contul meu. Banii revin din pilonul 2. El zice ca eu trebuie sa pastrez banii ptr la batrinete. El are 2 fete din prima casatorie. Este corect ca si fetele vor mostenii acesti banii ? Pot sa fac o conventie de sepatare de bunuri cu el, prin care eu sa mostenesc acesti bani ? Bloesch

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie matrimoniala ContSters261004 ContSters261004 Buna ziua, In legislatia romana exista contract sau conventie, care sa permita in cazul unui cuplu casatorit, ca bunuri care au fost dobandide in timpul ... (vezi toată discuția)
Casatorie - bunuri proprii si comune in casatorie lore8000 lore8000 Buna ziua. In situatia in care o viitoare sotie detine inainte de casatorie o suma importanta de bani in banca sau o casa achizitionata inainte de ... (vezi toată discuția)
Prima casa - sot rau platnic greniamerat greniamerat Vreau sa aplic pt un credit prin Prima casa. Veniturile mele proprii mi-ar permite acest lucru, insa am inteles ca s-ar putea sa existe o problema daca sotul ... (vezi toată discuția)