avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Transport legat de exportul temporar de bunuri
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Transport legat de exportul temporar de bunuri

Buna ziua,
O societate de transport efectueaza un transport pe ruta Romania-Rusia pentru un client din Romania. Prima cursa a constat in transportul unor ansamble si subansamble ale unei instalatii, pentru acest serviciu s-a emis factura fara tva cu mentiune scutit cu drept de deducere conform art. 143 lit. c).
A doua cursa a constat in transportul utilajelor/sculelor necesare ansamblarii instalatiei, acestea urmand a fi transportate ulterior inapoi in Romania.
Cele doua curse se trateaza similar d.p.d.v fiscal?
Transportul prin care se reintorc utilajele/sculele in tara este considerat transport legat de importul de bunuri?
Cel mai recent răspuns: radumuresan , utilizator 20:56, 8 Iunie 2013
Daca prestatorul de servicii ( transport) e roman iar clientul facturat e roman atunci ambele facturi sunt purtatoare de tva.

ART. 133 Locul prestării de servicii

(2) Locul de prestare a serviciilor către o persoană impozabilă care acţionează ca atare este locul unde respectiva persoană care primeşte serviciile îşi are stabilit sediul activităţii sale economice.
Multumesc pentru raspuns.
Aveti dreptate doar in cazul in care se nu se aplica vreo scutire, iar in acest caz se aplica, aceste servicii sunt prestate in legatura cu operatiunile scutite prevazute la art. 143 si 144, cu exceptia operatiunilor prevazute la art. 143 alin. (1) lit. f) si alin. (2).
Mai sunt si alte opinii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transport nonue cimpazu cimpazu buna ziua, eu soc. romaneasca prestez servicii de transport pt o SC rom. pe ruta romania-serbia. facturez cu tva? multumesc mult! (vezi toată discuția)
Facturare servicii pentru o firma din dubai AMANDINA AMANDINA O firma din Romania factureaza prestari servicii reprezentand supraveghere fabricatie elemente metalice sudate pentru o firma din Dubai. Locul prestarii este ... (vezi toată discuția)
Transport legat de exportul de bunuri ramolex ramolex o societate comerciala romana \\"alfa\\" exporta cherestea in china, toate cheltuielile de transport al marfurilor fiind cuprinse in pretul de vanzare, acestea ... (vezi toată discuția)