avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot beneficia de pensie de invaliditate?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot beneficia de pensie de invaliditate?

buna ziua am si eu o intrebare la domni avocati dupe acest site daca se poate
1. sunt persona cu handicap gradul 1 grav diacnostic parapareza spastica si beneficiz de urmatorele drepturi1 asistent personal cu salariu de 450 ron plus 293 ron.
2.intrebarea mea eeste urmatoarea eu intre timp mam imbolnavit si de sida si as dori, datorita ca mam imbolnavit de sida sa ma pensionez pe caz de boala este posibil? Sau o data ce ma pensionez pe caz de boala datorita sida imi afecteza drepturi pe care le am precizat mai sus la aliniatul 1.
3. diacnosticu meu medical este urmatorul Sida C3 plus diaree cronica unde trebuie sa merg pentru a ma putea pensiona? si ce acte imi sunt necesare? si eu find in ultimul stadiu al boli Sida C3 de ce pensie as putea beneficia lunar care este coantumul in bani. MULTUMESC FRUMOS DOAMNE AJUTA ASTEPT RASPUNSUL DV SI IMI CER SCUZE CA AM SCRIS ATAT DAR VREAU UN RASPUNS SIGUR SI VRUIM SA STITI DESPRE CE ESTE VORBA EXSACT
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:38, 4 Iunie 2013
1. - Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor hotari asta.
- Pensionarea pentru invaliditate nu mai este conditionata de un anumit stagiu de cotizare in functie de varsta.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale.

3. Propunerea pentru incadrarea in grad de invaliditate se face de catre medicul specialist care asigura asistenta medicala.

4. - Trimiterea catre medical specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

5. Pensia de invaliditate se poate cumula cu indemnizatia de handicap si cu indemnizatia de insotitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de handicap pisicheru pisicheru Va rog ,ce drepturi la indemnizatie trebuie sa am daca am grad de handicap grav cod boala G20 ;F01, cod handicap 6,acum am doar 293 ron.Am avut grad accentuat ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate pentru persoana cu handicap bogdan1111 bogdan1111 Buna ziua. Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Eu am 26 de ani si sufar de tetrapareza spastica, boala pe care o am din nastere. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Daca am grad de handicap 1 grav. pot lua si pensie de invalid? bogdiani bogdiani buna ziua stimati avocati.in primul rand tot respectul pentru munca care o faceti.as vrea sa ma ajutati si pe mine.sa imi da-ti niste sfaturi bune... despre ... (vezi toată discuția)