avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Nelamurire privind o marca inregistrata
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Nelamurire privind o marca inregistrata

Buna ziua,

Am primit o notificare sa nu mai folosim numele unui produs nutritional " Dino Rubinosa " ca o companie are inregistrata marca "Rubinosa" pe clasa 5.

Ar fi o solutie sa inregistram marca Dino Rubinosa in clasa 35 deoarece noi nu suntem producatorii acestei marci, suntem numai revanzatori.

Si daca DA, dupa ce voi depune cererea de inregistrare, probabil o sa am o opozitie din partea lor, cu ce argumente as putea sa vin eu ca sa reusesc sa imi pot folosi numele in continuare.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri,
Cel mai recent răspuns: Claudia Jelea , Avocat 18:44, 4 Iunie 2013
Cereti firmei care va transmis notificarea sa va transmita copia inregistrarii marcii RUBINOSA.
Dupa informatiile mele se pare ca marca RUBINOSA nu are protectie in Romania ( respectiv nu exista o marca comunitara, internationala sau national in RO).Daca veti avea copia certificatului de inregistrare a marcii RUBINOSA, veti putea constata unde( in ce stat) aceasta marca are protectie. Atunci putem sa mai discutam.
nu ar fi o solutie. o sa va treziti cu opozitie si o sa pierdeti ptr ca serviciile de vanzare pe clasa 35 pe cale vreti sa le desemnati sunt servicii conexe celor din clasa 5 desemnate de marca opusa.

in cazul in care dvs vindeti produsele lor originale, puteti sa folositi marca Rubinosa in conditiile art 38 si 39 din Legea 84/1998, fara ca aceasta folosire sa poata fi considerata incalcare.
Intr-adevar, marca Rubinosa nu pare sa fie inca inregistrata. Solicitati intai certificatul de inregistrare pentru a va convinge - asa cum vi s-a spus mai sus.

Pe de alta parte, sunt de acord cu edipav: serviciile sin clasa 35 sunt conexe produselor din clasa 5. Daca marca Rubinosa chiar se dovedeste a fi inregistrata pe clasa 5 (asa cum sustine acea companie), solutia nu este sa inregistrati pentru clasa 35 pentru ca veti pierde, cel mai probabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata !!! kisscash kisscash Buna ziua, Cine-si poate da cu parerea in urmatoarea speta : 1. In luna ianuarie 2010 am cumparat un domeniu de Internet pe viatza (ex: www.exemplu.ro). 2. ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea unei marci care este deja inregistrata in alta clasa mjuovy mjuovy Buna ziua, Ma aflu un fata unei situatii: Am depus la OSIM inregistrarea a 6 marci pentru niste produse medicale (suplimente nutritive), in clasele 5 si ... (vezi toată discuția)
Conciliere pentru drept de proprietate intelectualã încãlcat suciu_diana suciu_diana Buna ziua, am facut notificare unei firme care foloseste aceeasi sigla ca si a noastra. La notificare am atasat copia certificatului eliberat de OSIM si am ... (vezi toată discuția)