Am preluat de curand o societate, microintreprindere. In 2008 a inregistrat profit , iar profitul din anii precedenti a ramas nerepartizat (ct. 117).
Am citit in CF capitolul referitor la microintreprinderi, nu specifica nimic vis a vis de rezerva legala. In schimb art.22 face referire la impozitul pe profit.
Nelamurirea mea: se constituie sau nu rezerva legala la microintreprindere?...e prima micro la care tin evidenta:)
P.S: imi cer scuze pt greseala din titlul subiectului, pt ca a exirat timpul, nu am putut sa o corectez:"> nu prea mai face fata tastatura....
Rezerva legala este rezerva legala pentru orice societate
"Conform Legii nr. 31/ 1990, este obligatoriu ca în fiecare an să se repartizeze din profitul societăţii cel puţin 5% pentru constituirea rezervei legale, până ce aceasta va atinge minimum 20% din capitalul social. Dacă fondul de rezervă, după constituire, s-a micşorat din orice cauză, va fi completat, cu respectarea aceloraşi limite"
Rezerve legale
anairam_unid
Rezervele legale se calculeaza in fiecare an ?In ce luna se inregistreaza in decembrie sau in ianuarie aceste rezerve?Care este nota contabila 129=1061 apoi se ... (vezi toată discuția)