avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Rezerva legala - micronteprindere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Rezerva legala - micronteprindere

Am preluat de curand o societate, microintreprindere. In 2008 a inregistrat profit , iar profitul din anii precedenti a ramas nerepartizat (ct. 117).
Am citit in CF capitolul referitor la microintreprinderi, nu specifica nimic vis a vis de rezerva legala. In schimb art.22 face referire la impozitul pe profit.
Nelamurirea mea: se constituie sau nu rezerva legala la microintreprindere?...e prima micro la care tin evidenta:)

P.S: imi cer scuze pt greseala din titlul subiectului, pt ca a exirat timpul, nu am putut sa o corectez:"> nu prea mai face fata tastatura....
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2009
bri77, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 12:42, 7 Martie 2009
Se constituie rezerva legala la societatile platitoare de impozit pe profit. La micro nu face referire Codul Fiscal..:wave:
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2009
ContSters42967, utilizator
Rezerva legala este rezerva legala pentru orice societate
"Conform Legii nr. 31/ 1990, este obligatoriu ca în fiecare an să se repartizeze din profitul societăţii cel puţin 5% pentru constituirea rezervei legale, până ce aceasta va atinge minimum 20% din capitalul social. Dacă fondul de rezervă, după constituire, s-a micşorat din orice cauză, va fi completat, cu respectarea aceloraşi limite"

va multumesc mult pentru ambele raspunsuri :kissing:

intradevar, asa este d-na davideg :">
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2009
bri77, utilizator
bri77 a scris:

va multumesc mult pentru ambele raspunsuri :kissing:

Cu placere !:wave:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezerva legala micro primul an de la infiintare galma2002 galma2002 REZERVA LEGALA O MICROINTREPRINDERE A OBTINUT LA 31.12.2008 UN PROFIT DE 4236 . AM DEPUS BILANTUL IN APRIL 2009 CU NOTA EPLICATIVA 3 IN CARE AM TRECUT ... (vezi toată discuția)
Rezerve legale anairam_unid anairam_unid Rezervele legale se calculeaza in fiecare an ?In ce luna se inregistreaza in decembrie sau in ianuarie aceste rezerve?Care este nota contabila 129=1061 apoi se ... (vezi toată discuția)
Srl, fosta micro devenita platitoare de impozit pe profit rodicel rodicel Buna seara, Va rog sa supuneti atentiei dvs un caz mai ciudat .... Lucrez la o societate infiintata in anul 2000, ca microintreprindere, pe parcursul a 3 ani ... (vezi toată discuția)