avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul de voluntariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul de voluntariat

Va rog frumos sa-mi spuneti: Pot incheia un contract de voluntariat la o societate comerciala care are profit? Daca da. Care este legea.
Va multumesc. Astept raspunsul cat mai repede, va rog....:sorry:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:55, 5 Iunie 2013
conf art 1 Lg 195/2001 prezenta lege reglementează participarea persoanelor fizice la acţiuni de voluntariat organizate de persoane juridice de drept public şi de drept privat, fără scop lucrativ, în România.
conf art 1 alin 1 Lg 31/1990 in vederea desfăşurării de activităţi cu scop lucrativ, persoanele fizice şi persoanele juridice se pot asocia şi pot constitui societăţi cu personalitate juridică, cu respectarea dispoziţiilor prezentei legi.

in concluzie soc comerciale nu pot incheia contracte de voluntariat, intrucat o societate comerciala este intotdeauna constituita in scop lucrativ, indiferent daca a realizat profit.
Nu puteti incheia contract de voluntariat cu o societate comerciala, indiferent de situatia ei financiara.
Contractul de voluntariat nu se poate inceia cu o societate comerciala , ci numai cu o persoana juridica de drept public sau persoana juridica de drept privat fara scop lucrativ.

De asemenea, este interzis sa se incheie contract de voluntariat in scopul de a evita incheierea unui contract individual de munca sau, dupa caz, a unui contract civil de prestari de servicii ori a altui contract civil cu titlu oneros pentru efectuarea prestatiilor respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Practica sau contract de colaborare JackyVip JackyVip Buna , eu vreau sa fac practica la diverse firme , pentru a acumula experienta in anumite domeni, si eu nu vreau sa cer nici o remuneratie , ce contract este ... (vezi toată discuția)
Desfasurarea unor activitati in timpul concediului crestere copil buze buze Buna ziua, in timpul concediului de crestere copil persoana in cauza poate desfasura activitati de voluntariat? (vezi toată discuția)
Contract de voluntariat - curierat pe bicicleta edigta1 edigta1 Buna ziua, Recent am deschis o firma de curierat local pe bicicleta si doresc sa inchei contract de voluntariat remunerat intre SRL-D si persoana fizica ce ... (vezi toată discuția)