avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... exmatricularea din scoala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

exmatricularea din scoala

buna ziua
am un copil la o scoala publica dar nu este in circumscriptia de domiciliu.
copilul este unul cu oarecare probleme,adica are un caracter vulcanic
din clasa intai am tot avut probleme cu el la scoala,cu disciplina in primul rand
n-eam simtit obligati sa-l mutam in alta clasa crezand ca acolo se v-a integra mai bine,desi cred ca mai rau am facut,deoarece in acea clasa mai sunt cativa care sunt ca si el.
acum pe langa ca avem inca probleme cu disciplina mai vorbim si neadecvat desii umblam si la un psiholog,care ne0a spus ca ar avea putin de ADHD.
Acum suntem amenintati ca nu-l mai primeste la scoala deloc decat la teste ca sa i se poata incheia anul si ca v-a fi exmatriculat.Va rog sa ma ajutati cu sfaturi ce sa fac?
de cand l-am mutat in alta clasa parca toti sunt contra copilului si se poarta cu el parca ar vre sa-l provoace sa rabufneasca numai ca sa aibe motive de exmatriculare.
se organizeaza in scoala o tabara iar azi cand copilul a cerut sa i se dea si lui biletel pentru parinti cu detaliile taberei ,copilului i s-a spus ,,tu nu mergi nicaieri" iar copilul a rabufnit si a strigat la doamna invatatoare,,de ce nu ma duc" iar aceasta la dat afara din clasa si nu l-a mai primit,chemand-o pe sotia mea dupa el la scoala de parca ei nu ar fi pusi acolo pentru a educa copii si nu la orice prostie care o fac sa sune parintii sa vina la scoala.eu cred ca treba cu excursia trebuia sa o discute cu noi,parintii si nu sa injoseasca copilul in fata intregii clase.
va rog dati-mi sfaturi!!! multumesc
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 14:17, 5 Iunie 2013

avem inca probleme cu disciplina mai vorbim si neadecvat desii umblam si la un psiholog,care ne0a spus ca ar avea putin de ADHD.

de parca ei nu ar fi pusi acolo pentru a educa copii si nu la orice prostie care o fac sa sune parintii sa vina la scoala


Este adevarat ca ei sunt pusi acolo pentru a educa copiii, dar uitati un amanunt esential: este perfect normal sa fiti chemat la scoala deoarece pricipalii responsabili pentru edcuatia copilului sunteti dv. parintii. Nu confiundati cele patru ore pe care copilul le petrece la scoala cu restul de 20 pe care le petrece in familie, ca sa nu mai vorbim de cei sapte ani petrecuti acasa. Ce inseamna "vorbit neadecvat"? Nu vorbeste corect sau vorbeste in timpul orelor, vorbeste urat cu colegii si in general? La fel, ce inseamna "probleme cu disciplina" in cazul copilului dv.? Un copil cu nevoi speciale are nevoie de tratament special si de terapie. Solutia nu e mutarea de la o clasa la alta si pasarea responsabilitatii pe umerii invatatoarei ci terapia (logoped, psiholog, medicatie) si implicarea familiei. Ati luat vreodata in calcul varianta ca al dv copil sa aiba nevoie de o scoala speciala si nu una de masa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil orfan marginalizat la scoala de catre invatatoare Lacd Lacd Buna ziua! Am nevoie de parerea Dvs. intr-o problema mai delicata, acesta este si motivul ptr care m-am hotarat sa va scriu. De 6 ani, eu impreuna cu familia ... (vezi toată discuția)
Violenta intre copii la gradinita g alina g alina care este solutia legala de a rezolva urmatoarea problema; intr-o clasa cu 21 copii unul singur terorizeaza restul copiilor, ii bate, le vorbeste urat , ii ... (vezi toată discuția)
Discriminare copil adhd pamelapamela pamelapamela BUna ziua!Sunt mama unui copil care are ADHD ,inscris la o scoala normala in clasa intai,facem tratament de aproape 2ani(suntem luati in evidenta unui medic ... (vezi toată discuția)