Pensia de intretinere pentru un minor trebuie platita, conform hotararii, numai prin mandat postal. Minorul nu mai locuieste la adresa si solicita plata pensiei prin OP, intr-un cont bancar. Cum se poate modifica acest lucru, este nevoie de interventia instantei?
Multumesc
Unde scrie NUMAI prin mandat postal?
E mai ieftin, mai comod si la fel de legal prin OP.
Nici nu conteaza daca partii care primeste pensia nu-i convine, nu prea are ce face. DAR normal ar fi sa va puneti de acord.
In toate cazurile, nu e nevoie de interventia unei instante.
Buna ziua
Revin, pentru ca situatia nu s-a rezolvat. Minorul este plecat in Spania si mi-a transmis printr-un prieten, ca vrea sa-i virez banii in cont. Dar nu am nici o cerere, nici un extras de cont de la banca pe numele lui, cum pot stii daca cel care m-a sunat este de buna credinta?
Mai ales ca in hotarare scrie prin mandat postal, fara alta forma! eu trimit banii si ei se intorc.
Va rog un sfat cum sa rezolv aceasta problema.
Solicitati-i sa va trimita pe mail scanata cererea de deschidere a contului pe numele lui in care apare si numarul de cont. Cati ani are copilul? Pt ca daca este minor nu poate detine cont bancar.
Nueste in Spania cu celalalt parinte? Puteti depune bani in contul acestuia cu mentiunea ca reprezinta pensie alimentara.
Cand completati un OP se trece numele contului, titularul si ce reprezinta plata. Prin urmare nu pot exista confuzii.
Consultare
balcania
In urma sentintei de divort minorul a fost incredintat mamei urmand sa platesc pensie de intretinere stabilita prin hotarare judecatoreasca. La locul de munca ... (vezi toată discuția)