avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Consultare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Consultare

In urma sentintei de divort minorul a fost incredintat mamei urmand sa platesc pensie de intretinere stabilita prin hotarare judecatoreasca. La locul de munca nu sa trimis instiintare de la judecatorie pt. poprire pensie intretinere minor.Cum pot sa virez aceasta pensie (ca persoana fizica sau juridica, angajator)? Prin mandat postal sau virare pe cardul se salarii al fostei sotii. In sentinta de divort aceasta a cerut incredintarea minorului si schimbarea numelui de familie avut anterior de casatorie,urmand ca dupa divort sa locuiasca in alta localitate la sora ei.Prin mandat postal pe al cui nume si la ce adresa pot sa virez pensia daca aceasta nu are domiciliul stabil acolo si conform Art.23 din OUG.97/2005,in termen de 15 zile de la modificarea numelui,ca urmare a divortului avea obligatia sa solicite formatiunii de evidenta a populatiei eliberarea unei noi carti de identitate provizorie daca aceasta si-a schimbat resedinta.
Cel mai recent răspuns: Ion Gabriel Anghelus , Avocat 17:34, 16 Septembrie 2008
...poprirea pe salariu se infiinteaza doar in situatia in care refuzati sa executati cele dispuse prin hot. jud. cu privire la plata pensiei de intretinere;
...pensia de intretinere poate fi virata prin mandat postal la adresa de domiciliu a fostei sotii, adresa indicata si in hotararea judecatoreasca privind divortul;
Puteti discuta cu fosta sotie si puteti face o intelegere unde sa trimiteti pensia alimentara prin mandat postal, sau ati putea deschide un cont bancar in care sa virati lunar banii de care sa beneficieze copilul dvs, bani care sa fie ridicati din cont de catre mama.
Mama trebuie sa fie prezenta pentru asta... Mai bine vorbeste cu ea si o intreaba...
Cea mai buna intelegere e cea amiabila.
De regula, instanta infiinteaza din oficiu ordonanta de poprire. Mergeti la arhiva si solicitati dosarul ,poate ca s-a gresit adresa de serviciu .Daca instanta nu a dispus astfel, luati legatura cu fosta sotie si cereti o adresa unde sa-i trimiteti banii prin mandat postal. Scrieti pe cuponul mandatului, spre ex. pensie de intretinere pentru minorul, numele si prenumele. Mandatul se trimite pe numele mamei.
Contactati-va fosta sotie, sa va comunice in scopul platii pensiei adresa, daca si-a schimbat numele si impreuna, de comun acord sa alegeti modalitatile de plata : mandat simplu postal , mandat on line, e-mandat (Posta), virament bancar, pe un alt card, etc.
Daca refuza consemnati suma la CEC BanK intr-un cont deschis de dvs, la dispozitia ei.
Recomandabil este sa rugati serviciul de contabilitate al angajatorului dvs sa va opreasca aceasta suma destinata pensiei si sa o trimita la dispozitia fostei sotii, insa va trebui sa le puneti la dispozitie datele necesare, fara a mai astepta comunicarea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ionescu-bebe ionescu-bebe Buna seara! In urma procesului de divort, trebuie sa platesc o pensie alimentara pentru cei doi minori rezultati in urma fostei casatorii. Din anumite motive, ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara ovidiu.ro ovidiu.ro Buna ziua tuturor.Ma adreses voua cu acesasta nelamurire. Am un copil cu fosta mea sotie de care sunt divortat de 4 ani.Acum eu stau ii italia de 3 ani in ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara! vasilache-florinache vasilache-florinache Buna ziua! Cu mai mult de sapte ani in urma, in urma divortului am obtinut custodia copiilor...o fata si un baiat. S-a stabilit prin hotararea judecatoreasca ... (vezi toată discuția)