avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la notar cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la notar cu copil minor

Sotia vrea sa divortam la notar.Nu vreau dar asta este.I-am propus sa mergem ca platesc eu notarul si a zis ca nu vrea,ca m-a va chema cand va avea bani ca vrea ea sa plateasca.A plecat de acasa la inceputul lunii mai.Intrebarea este de cand trebuie sa platesc pensia alimentara.Am convenit sa i-mi trimita contul sa ii virez dar nu am primit nimic.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ettorebariton , utilizator 12:27, 28 Iulie 2014
Buna ziua,
De obicei fostele sotii solicita plata de la momentul plecarii si fostii soti de cat mai tarziu.
Incercati sa trimiteti banii pe adresa actuala a sotiei prin mandat postal pe care, pe verso, aratati ca plata reprezinta pensie alimentara.
Daca nu aveti acea adresa constituiti un cont bancar pe numele copiilor cu drept de a scoate si sotia (eventual) si depuneti acolo.
In mod legal pensia se plateste de la momentul separarii in fapt.
pensia de intretinere este obligatoprie de la data introducerii actiunii in instanta (daca s-a indeplinit aceasta formalitate); altfel, in situatia dumneavoastra, puteti trimite prin mandat postal, cu confirmare de primire o suma pe care o considerati necesara si suficienta sau, asa cum spune legea: pana la 25% din venitul net permanent

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultare balcania balcania In urma sentintei de divort minorul a fost incredintat mamei urmand sa platesc pensie de intretinere stabilita prin hotarare judecatoreasca. La locul de munca ... (vezi toată discuția)
Primesc pensia de întreținere prin mandat poștal. ce trebuie să fac ca să vină în cont? rumelia rumelia Am divortat in 2010 pensia alimentara vine prin mandat postal ce trebuie sa fac sa vina in cont bancar? (vezi toată discuția)
Pensia alimentara ovidiu.ro ovidiu.ro Buna ziua tuturor.Ma adreses voua cu acesasta nelamurire. Am un copil cu fosta mea sotie de care sunt divortat de 4 ani.Acum eu stau ii italia de 3 ani in ... (vezi toată discuția)