avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Care este procedura de asigurare a sotiei la casa ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Care este procedura de asigurare a sotiei la casa O.P.S.N.A.J.

Buna ziua!
Va rog daca poate cineva sa-mi spuna ce procedura am de urmat pentru a-mi asigura sotia, care este somera fara indemnizatie (are aceasta titulatura deoarece urmeaza un curs organizat de A.J.O.F.M.), la casa OPSNAJ. Mentionez ca eu sunt militar si sunt asigurat la aceasta casa. Sotia mea a iesit din perioada de acordare a indemnizatiei in luna aprilie, ceea ce inseamna ca nu mai este asigurata medical.
Ma intereseaza sa o asigur deoarece este insarcinate. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: babel26 , utilizator 15:02, 7 Iunie 2013
Documente necesare pentru inscrierea la C.A.S.A.O.P.S.N.A.J. a persoanelor care nu realizeaza venituri si nu se incadreaza intr-una din situatiile de mai sus:
1. Adeverinta de la Primaria de care apartine din care sa rezulte motivele pentru care nu beneficiaza de prevederile Legii 416/2001;

2. Adeverinta de la Administratia Financiara din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri impozabile;

3. Dovada platii C.A.S.S.-ului t :
-copie dupa cartea de munca, pentru cei ce au fost salariati/ adeverinţă de la fostul angajator din care să rezulte că s-a reţinut şi virat C.A.S.S.-ul pe perioada cât a fost salariat(ă);
-declaratie notariala, pentru cei ce nu au realizat venituri, cu precizarea perioadei in care nu au realizat venituri,
-copie diploma de absolvire a unei forme de invatamant;

4. Cerere de asigurare TIP, cu parafa medicului de familie (in trei exemplare);

5. Cerere de inscriere ( in atentia conducerii institutiei).
[ link extern ]
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare medicala fara venit atti_1991 atti_1991 Buna ziua. Sunt o persoana fara venit. Am terminat studiile in anul 2011. Nu am avut venit in viata mea. Vreau sa fac asigurare medicala, deoarece am hernie si ... (vezi toată discuția)
Coasigurat Manoliu Eugen Manoliu Eugen Buna ziua,va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Eu sunt asigurat medical la casa de asigurari OPSNAJ,deoarece am fost militar ... (vezi toată discuția)
Coasigurat LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Ce acte sunt necesare pentru inscrierea sotiei unui salariat ca si coasigurat la sanatate? (vezi toată discuția)