avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Clasificare mijloace fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Clasificare mijloace fixe

Buna ziua,

As avea nevoie de opinii in urmatoarea speta:

Noi am cumparat camere cu termoviziune, care sunt niste dispozitive optice folosite pentru detectarea oamenilor/ animalelor in intuneric pe baza temperaturii corpului.
Noi folosim aceste camere pentru a identifica hotii noaptea, deci le folosim pentru a presta serviciul catre clientii nostri.
Din cauza faptului ca aceasta se bazeaza pe un tratament cu o anumita substanta a obiectivului camerei (care se poate deteriora usor) cred ca si durata de viata a dispozitivului nu este foarte mare cred ca maxim 4 ani la o exploatare moderata, dar la o exploatare intensa, cu siguranta mai putin.
Unde ar trebui incadrate:
Care din variante ar fi corecte:

2.1.19. | Unelte, dispozitive, instrumente si truse de scule specializate folosite in industrie.

sau
3.2.2.       |Aparate de telecomunicatii pentru birou: aparate telefonice,                   |aparate telefax, aparate telex, instalatii de comanda prin radio,  aparate de cautat persoane etc. 

Alte opinii?
Sau poate mai bine la 3.3.5. sisteme pentru identificarea si controlul accesului, supraveghere si alarma la efractie; 8 - 12 ani
Dar daca sunt utilizate pentru prestarea serviciului catre clientii nostrii nu se incadreaza mai bine in categoria 2?
De fapt nu este un sistem este un aparat care functioneaza de sine statator.
Daca valoarea unitara este de peste 1800 lei fara TVA,cred ca incadrarea la codul 3.2.2.este cea corecta.
Ar mai fi o varianta :2.1.22.6.3 - monitoare de control video si audio,3-5 ani(in limita celor 4 ani).
da, valoarea unitara este de aprox 5000 euro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea oug 34/2009 Brokeru22 Brokeru22 OUG 34/2009 la art 24 alin 1 lit b se interzice achizitionarea de aparatura de birotica. In cadrul unei institutii publice s-au achizitionat mai multe ... (vezi toată discuția)
Fisa post daal daal Va rog am si eu nevoie de \"FISA POSTULUI pentru VOPSITOR AUTO\" adresa mea de e-mail: office@justclassics.ro Va multumesc anticipat. Daniel (vezi toată discuția)
Fise post si ns protectia muncii ContSters58051 ContSters58051 va rog daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu fisele de post ptr. : -tamplar universal -muncitor necalificat in tamplarie aluminiu -lacatus -taietor ... (vezi toată discuția)