avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort-credite comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort-credite comune

Am o nelamurire in legatura cu situatia suorii mele.Este casatorita de 6 ani si s-au hotarat sa se desparta din cauza neintelegerilor, insa nu au bagat inca divortul din motive financiare. In urma separarii minora de 5 ani a ramas la mama(la sora mea) .In timpul casatoriei au facut un credit de nevoi personale pe numele ei ,el fiind coplatitor.Ratele nu au mai fost platite de 4 luni,fiind vorba de o suma destul de mare. Banca urmeaza sa inceapa procedura de executare silita, insa nu exista bunuri pe numele lor.Au o casa in constructie pentru care nu sunt facute actele de proprietate.Casa este ridicata pe un teren primit cu titlu de folosinta de la primarie pe numele amandurora.
Ar putea ca sotul sa scoata actele pentru casa pe numele unei alte persoane, pentru ca sora mea sa nu aibe nici un drept asupra casei?
In cazul acesta cum isi poate banca recupera datoria si cum o afecteaza pe sora mea, avand in vedere ca ea mai are retinere din salar o rata pentru CAR facut cand erau impreuna si copilul in intretinere pentru care el nu contribuie in nici un fel la intretinerea lui?
Va multumesc
interesanta soarta are copilul, si imi pun intrebarea ce fel de ''tratament '', vor avea in viitor parintii , care inteleg nu au o situatie prea imbelsugata , DECI TREBUIE SA CONTRIBUIE LA INTRETINEREA COPILULUI SI PAREINTELE IN CULPA PT. ACEASTA trebuie sesizata politia si parchetul pt. abandon de familie, ceea ce este interesant ce fel de tata va avea fetita ; nu prea vad cum o banca cand imprumuta bani nu ia in seama situatia garantarii datoriei , iar in privinta casei daca au cotribuit impreuna nu prea are dace sa se teama , CRED ca problema este sa ajunga sa se inteleaga in asa fel ca sa vada ce mai pot salva din casnicia lor , plus ca trebuie luat in seama ca populatia tarii este destul de ancorata in religie care este iarasi bine de luat in seama , iar in catolicism nu se prea admite divortul , plus ca daca ajung la fie desfacut nu prea mai poate sa se recasatoreasca , in concluzie trista situatie ca si cele mai multe care apar in fata juristilor, sper sa se ajunga sa fie bine pt. copil si pt. cei implicati in aceasta 'afacere' neplacuta
Creditul va ajunge sa fie executat silit, vi se poate retine din salariu sau banca poate sa introduca actiune pentru constructia aceea, sa va faca "titlu" de proprietate pe ea, sa o execute etc.
Evident, depinde de salariile legale, de valoarea imprumutului etc.

DEspre casa, depinde de ce scrie in actul de la primarie, in ce baza s-a atribuit acel teren etc. NU putem sti, dar in functie de asta sunt mai mici sau mai mari de a se realiza scenariul aratat de dv.

Pentru intretinerea copilului, mama il poate actiona in judecata pe tata.

Aurel, nu am inteles mai nimic din mesajul de mai sus, daca ai putea clarifica... ce tratament, ce legatura au intrebarile doamnei cu recasatorirea... :-/ Sunt in ceata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2009
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
ma refeream la ''judecata''pe care o vor avea parintii din partea copilului , care cred ca este mai importanta decat cea pe care o vor primi din partea magistratilor ;
in al doilea rand ma refer la faptul ca mie mi se pare ca populatia ro. este profund inclinata spre religie , si bineinteles ca nu prea este bine sa nu fie in turma, desi eu nu prea inteleg aceasta sfintire din ce cauza vine , dar sunt pe principiul ca nu se poate sa nu fie ceva bun deoarece de obicei natiunea are principiul sa se conserve in sensul bun al cuvantului si nu cred ca este o sinucidere ,ci mai degraba poate s-ar sinucide pt. crezul lor , cum s-a intamplat cu anumiti iudei care nu voiau sa suporte batjocorirea crezului lor pe timpul romanilor, un principiu simplu dreptul este oglindirea realitatii din societate si cum societatea este puternic influentata de biserica , trebiue sa ia in considerare si acest aspect , in tarile civilzate oamenii sunt mai corecti decat la noi care suntem asa religiosi , ei isi arata RELIGIA prin fapte pe cand noi incercam prin cuvinte, si nu este rau cred deoarece , numai prin cunoastere se poate ajunge si la implinire , Ma refer in special la faptul ca virtutile sunt de obicei de sorginte iudeo- crestina , si este drept ca probabil occidentul a ajuns la un nivel cand probabil ca sunt gata pt. a trece aceste bariere , dar aceasta este riscul lor , si se va vedea la ce efect se va ajunge si daca vor fi binecuvantati sau nu de urmasi. mi-ar placea ca justitia sa fie opera unei persoane perfecte , sa fie data de oameni perfecti si atunci sa fie totul perfect , si ma intreb daca s-ar mai numi justitie si daca nu ar trebui cautat alt nume d exemplu justia divina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se pot recupera cheltuielile efectuate cu ingrijirea si intretinerea ... p649 p649 Cum se pot recupera cheltuielile efectuate cu ingrijirea si intretinerea defunctului pe parcursul vietii pana la momentul decesului? Sa zicem ca X este mama ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac daca mama mea este abuzata si amenintata? alexandru_z alexandru_z buna! Ce pot sa fac daca mama mea este abuzata si amenintata de catre sora mea si de catre sotul acesteia? In anul 2006, mama mea s-a hotarat sa vanda ... (vezi toată discuția)
Nerecunoasterea calitatii de fiu pe motive religioase alex_proca alex_proca Salut! Am si eu o problema careia trebuie sa ii gasesc rezolvarea si sper sa o gases la voi. Sunt student in anul I si stau la tatal meu in apartament ... (vezi toată discuția)