am vrut sa mut o masina dintrun loc cu circa 50 metri mai in fata,ma oprit politia si mia cerut actele leam prezentat si au constatat ca numerele provizorii cu care a fost cumparata masina din alt oras expirase si pe masina ereau alte numere provizorii tot expirate de la alta masina dar din judetul meu.Masina erea a unui prieten al meu,el nestiind ca eu vreau sa o mut mai in fata,iar eu nestiind ca el a schimbat numerele de pe ia.Mau chemat la politie am semnat procesul verbal,binenteles am ramas fara permis fara drept de circulatie.Va rog cine stie ce se va intimpla si cu mine ca nu mai stiu ce sa fac nu am trecut niciodata prin asa ceva.Politisti au facut proces verbal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat si cu numere false.
Sa stiti ca noi ne-am putea preface ca cele relatate de Dvs sunt reale insa nu va ajuta la nimic. Cu siguranta ca organele de ancheta vor ridica o spranceana cand vor auzi asa o scuza interesanta. Sugestia mea este sa va luati un avocat cu experienta.
Puteti fi trimis in judecata, condamnat si permisul se va anula in urma hotararii ramase definitive.
ART. 85*)
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.
#CIN
condamnat adica o sa fac inchisoare????, si ati spus dumneavoastra ca pot fi trimis in judecata, exista vre-o sansa sa nu fiu trimis in judecata si care ar fii aceea.Este prima oara in viata mea cand am gresit si am aproape 40 ani.Nustiu ce sa ma fac ca nu am trecut prin asa ceva niciodata si sunt terminat psihic.Va multumesc de raspunsuri.
Acelasi lucru am patit si eu, am mers 3 strazi secundare ale satului si am fost oprit.permisul suspendat 30-90 zile si amenda 500-1000 lei, ramane la alegerea lor....
Domnule Patrascu, in topicul deschis de mine fapta se incadreaza la alin (3) cu amenda, va rog daca puteti sa cititi.Va multumesc!
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Permis
Cataramadaniel
Buna ziua as vrea sa ma informati si pe mine cu niste chesti in noiembrie anul trecut ma prins Politia cu numere false de inamtriculare mi sa retinut permisu ... (vezi toată discuția)