avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... trecere minor in grija bunicului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

trecere minor in grija bunicului

Buna seara,am o problema mai deosebita
Am o fetita de 8 ani, dintr-o relatie anterioara (concubinaj) si este trecuta pe numele tatalui ,am ajuns in judecata in 2007 si sa decis fata la mine(mama), pensie alimentara si 2 vizite pe luna ( tata) ca rezultat nu am vazut nicio pensia alimentara si nici el fata .
Locuiesc cu tata ,bunicul fetei si am de gand sa-l dau in judecata pe tatal fetei sa trec fata pe tatal meu(bunicul fetei) daca este posibil asa ceva .
Asa ceva este o adoptie ? si trebuie sa treaca prin criterile adoptiei sau se incadreaza in altceva tinand cont ca este bunicul minorei ?
Va multumesc anticipat pentru ajutorul acordat
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2013
vio99, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:55, 7 Iunie 2013
Buna seara
va sfatuiesc sa formulati plangere penala impotriva tatalui natural pentru pensia alimentara.
Daca fata trece ca avand tata pe bunic, dumneavoastra devenit si mama si sora iar tatal dumneavoastra devine si tata si bunic.
Cum?
av. Gabriel Klein Kiritescu
Fie ca vreti doar sa-i schimbati numele fetei cu cel al bunicului , fie vreti ca tata sa fie bunicul, aveti nevoie de acordul tatalui. In cazul adoptiei, ajungeti in instanta si bunicul trebuie sa dovedeasca ca poate adopta si ca e in interesul copilului sa fie adoptat, ceea ce e putin probabil.
Schimbarea numelui se face pe cale administrativa, dar si pt asta aveti nevoie de motive temeinice.
Doar ca nu vreti s-o cheme ca pe tac-su, nu e motiv temeinic nici pt schimbarea numelui, nici pt adoptie. Prin adoptie, n-ati mai fi mama acestui copil.

Daca e vorba doar de dat in grija bunicului, se poate incerca o dare in plasament.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara - schimbarea destinatarului frezie frezie am o fetita , de 17 ani , careia ii platesc pensie alimentara ,banii ii trimit postal .Pana la aceasta data banii ii puneam pe numele fostei sotii , dar acum ... (vezi toată discuția)
Trecerea numelui tatalui in certificatul de nastere al copilului adi1234 adi1234 buna ziua , as dori sa stiu si eu cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie . am cunoscut o fata care are deja un copil de 2 ani , iar pe certificatul ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor RaduAdina RaduAdina Buna, Sunt mama unei fetite de 2 ani si 6 luni,sunt divortata de tatal fetitei cu care de altfel nu avem o relatie prea buna. In urma mai multor divergente cu ... (vezi toată discuția)